LES MER OM WINGMAN 86 CTI FUSION X

Wingman serien er trendsettende og gir deg muligheten for å kjøre variert på alle typer underlag. Her vil man kunne kjenne på G kreftene på hardt og kompakt underlag å samtidig nyte god flyt i lengre buer på urørt snø. Denne kombinasjonen vil for mange nesten være litt for god til å være sann, men opplevelsen disse skiene gir deg er verdt alt. Hemmeligheten bak suksessen er at man har kombinert det beste i fra bakkeskiene og kombinert dette med teknologiene i fra frikjøringskiene. Kombinasjonen av trekjerne og Carbon rør gjennom hele skien gir deg et skyv uten sidestykke og modellen blir fort din trofaste følgesvenn. Dette er skien for de som ønsker å utvikle sine kjøreferdigheter, søker utfordringer og foretrekker å variere kjøremønsteret sitt. Skien stortrives på alle underlag og gir deg perfekte svingbuer og kontant grep. Her er det bare å tenke tilbake på «Top Gun» å gi jernet.

THE 3RD GENERATION OF AMPHIBIO TECHNOLOGY - PERFECTION INSIDE AND OUT.
Amphibio Truline løfter det asymmetriske skidesignet til neste dimensjon ved å strategisk plassere materialer over kantene på skiene. Strukturelt materiale er plassert over hele lengden på den indre skikanten, noe som gir mer stabilitet til å drive svingen - mens mindre materiale påføres over ytterkanten, noe som resulterer i en jevn og enkel perfekt sving.

Amphibio Profile 
Amphibio teknologi er et revolusjonerende skidesign som integrerer både vippe- og camberprofiler i dedikerte venstre og høyre ski. Amfibieski har en cambered innvendig kant som sikrer presisjon, kantgrep og stabilitet - mens en rockered ytterkant gir tilgivelse, sving og jevne overganger

The Fusion X System
Fusion X er Elans neste generasjons høyytelses bindingssystem. Den nye enkelttilkoblingsdesignen muliggjør en jevnere fri flex mellom skien og bindingen, noe som fører til enkel svingstart. Ved 30% lettere er den nye pyramideformede konstruksjonen forsterket med titan for ekstra styrke og direkte, kraftig respons fra kant til kant. Ski i høye hastigheter er nå mer nøyaktig på grunn av direkte kraftoverføring

SST Construction
SST Construction gir rask, kvikk og direkte kraftoverføring fra ski til snø, samt gir eksepsjonell vridningsstivhet.

Tubelite Woodcore
For å lage TubeLite Woodcore, settes to superlette karbonrør inn i en lett laminert trekjerne. Disse rørene løper lengden på skien etter buen på sidekuttet. De gir vridningsstabilitet og kraftig rebound samtidig som de tillater materialreduksjon av kjernen. Resultatet er utrolig lett respons og stabilitet.

Mono Ti Reinforcement
Mono Ti-konstruksjonen bruker et enkelt lag titan kombinert med woodcore for økt ytelse og respons

Carbon Rods Reinforcement
Lette karbonrør settes inn i skien og løper lengden på skien etter buen på sideskjæringen. Karbonrørene gir vridningsstabilitet og kraftig rebound, samtidig som det muliggjør materialreduksjon av kjernen. Resultatet er utrolig lett respons og stabilitet

 

ELAN OG BÆREKRAFT


Den menneskelige tilknytningen til naturen er grunnleggende, unik og så langvarig at vi føler at den er en del av vårt eget DNA. Denne dype forbindelsen har spilt en avgjørende rolle i menneskehetens evne til å tilpasse seg forholdene og utvikle sitt innovative potensial. For de av oss som alltid har levd nær vinteren, har oppfinnsomhet og innovasjon vært en livsstil og bærekraftig fremgang. Elan ble født inn i vinteren, til et sted med uberørt natur, og har gjennom sitt engasjement for innovasjon blitt et selskap som setter bærekraft i sentrum av sin eksistens.

Slovenia regnes som fødestedet til ski. Vi har stått på ski i bakkene i nesten 400 år, og i mer enn 75 år har vi utviklet ski i verdensklasse og innovative systemer som setter trender innen ski i Begunje i det østlige hjørnet av Alpene. Vår historie har vært en vei med konstant testing og forbedring. Hvert utstyr som bærer ELAN-navnet, har en garanti for varig kvalitet og en forpliktelse til miljømessig bærekraft. Å være bærekraftig av natur er et ansvar som former vår forretningsetikk og styrer våre produksjonsmetoder.

VIET TIL INNOVASJON, FORPLIKTET TIL BÆREKRAFT
Våre produkter skaper uforglemmelige øyeblikk for alle skiløpere som tilbringer fritiden i fjellet med venner og familie. Vi er en del av idrett og kultur, men som selskap er vi også en kommersiell enhet som er bevisst vårt ansvar for å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner.

Planeten vår varmes raskt opp, og det vitenskapelige samfunnet er enstemmig bekymret for at denne trenden bare kan begrenses av et raskt og gjennomtenkt sett med bærekraftige tiltak. Hos Elan ønsker vi å bidra til en mer bærekraftig fremtid gjennom vår forretningspraksis og tilpasse våre aktiviteter på alle viktige områder deretter.

INNEN ÅR 2030 VIL VI FOKUSERE VÅR VIRKSOMHET PÅ:

  • Forbedre energieffektiviteten og dermed redusere klimagassutslippene i våre egne prosesser.
  • Redusere utslipp av flyktige organiske forbindelser (VOC).
  • Optimalisering av bærekraften i forsyningskjeden.
  • Øke resirkulert innhold i produkter og øke gjenvinningen av materialer som brukes i produksjonen av produkter.
  • Øke andelen resirkulert avfall.
  • Sikre et tryggere, sunnere, mer behagelig og arbeidervennlig miljø.

LOKAL KUNNSKAP, REGIONAL SOURCING, GLOBALT EKSEMPEL
Bærekraftig virksomhet har vært en del av Elans identitet i flere tiår, ettersom selskapet har vokst fra en visjonær idé fra grunnleggeren Rudi Finžgar, til en ledende internasjonal produsent. Gjennom hele utviklingen har Elan holdt seg helt på sitt opprinnelige sted hvor alle produksjonsfaser utføres vertikalt. Vi er det eneste globale skiproduksjonsselskapet som kan hevde at produktene våre er håndlaget på ett sted.

Innovasjon tar form uansett hvor vi står overfor reelle utfordringer - for Elan er det i fjellet. På Elan-fabrikken rager Alpene 2000 meter over anlegget vårt, og bakgården vår er vårt testområde. Vårt firma er stolt av sitt lokalsamfunn, som vi aktivt samarbeider med.

ENERGI- OG KLIMAGASSUTSLIPP
Fra og med 2022 drives produksjonen vår av elektrisitet generert 100 % fra bærekraftige fornybare energikilder (RES). Ved å bytte til ren energi har vi redusert de årlige klimagassutslippene fra produksjonsprosessene våre med 498 tonn CO2-ekvivalenter, noe som ville ha krevd 15 000 trær å absorbere. Fra og med 2022 vil vi dekke omtrent 15% av vårt energibehov med vår egen solgenererte kraft, og vi er fast bestemt på å øke denne prosentandelen i løpet av de kommende årene.

BÆREKRAFT I FORSYNINGSKJEDEN
99% av råvarene som brukes til å lage Elan ski er hentet fra Europa og valgt etter de høyeste standarder. Så mye som 68% av alle materialer produseres innenfor en radius på 400 kilometer fra selskapets hovedkvarter, og 18% hentet direkte fra Slovenia. Alt trevirke som brukes til å lage skiene våre er verifisert, sporbart og bærekraftig hentet.

INNOVASJON FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID
Elan har som mål å gi et globalt bærekraftig bidrag til skiindustrien gjennom innovativ bruk av teknikker og teknologier. I 2017 utviklet vi og var de første til å bruke en teknologi for direkte digital utskrift på ski som reduserer bruken av VOC-er (flyktige organiske forbindelser) betydelig.

VÅRE BALANSER ER GRØNNE
Hos Elan måler vi virksomhetens bærekraft med et metodologisk rammeverk kalt Triple Bottom Line, men forretningsresultatene er bare en av de tre P-ene for Elans suksess. Våre aktiviteter er først og fremst fokusert på menneskers sosiale velvære og et bærekraftig fotavtrykk på planeten.

MENNESKER
Elan nyter omdømmet som et sosialt ansvarlig selskap.

Elan er et familievennlig miljø som er avhengig av lokal kunnskap og generasjonsoverføring av ferdigheter. Mange av våre ansatte er en del av vårt merke for andre eller tredje generasjon, og sørger for at vi nøye forvalter vår arv og utvikler vår sosiale identitet.

Vi er en aktiv partner og interessent i den bredere sosiale dialogen og en assosiert partner for sosialt ansvarlige prosjekter i Slovenia. Vi er forpliktet til å utvikle skikulturen og opprettholde en vellykket skitradisjon i Slovenia.

En spesiell omtale bør også gjøres om Elan Museum - det slovenske alpine skimuseet - som er en viktig del av vårt produksjonsanlegg i Begunje. Vi respekterer vår historie og tradisjoner og videreformidler stolt våre historier til kommende generasjoner.

PLANETEN VÅR
Vi streber etter bærekraftig drift ved å skaffe bærekraftige innsatsfaktorer, fornybar energi og optimalisere produksjons- og forretningsprosesser langs hele verdikjeden.

Med vår forpliktelse til bærekraftig virksomhet støtter vi slovenske bevaringsprosjekter, da vi lidenskapelig mener at gjennomsiktig og faktabasert kommunikasjon er en viktig del av vårt samfunnsansvar.

Elan har jobbet tett med det slovenske skogbruksinstituttet for å skaffe en del av treet til våre fremtidige behov fra selskapets umiddelbare omgivelser.

PROFITT
Å kunne kreve 100% håndlaget i de slovenske Alpene er et privilegium, og å drive en industriell aktivitet i nærheten av fjellhabitater kommer med et stort ansvar. Elan sikrer operativ fortreffelighet samtidig som man respekterer mennesker, lokalsamfunn og miljø. Selskapet er 100 % drevet av fornybar energi, og bærekraften i våre forretningsprosesser er integrert i den strategiske retningen av virksomheten gjennom et økende antall løsninger. Elan er opptatt av å kontinuerlig redusere sitt miljøavtrykk, både i vinterdivisjonen og i konsernets virksomhet.

"Når du setter bærekraft i sammenheng med en forretningsbalanse og bruker den som en hjørnestein i forretningsetikken, forvandles den til en mulighet til å drive den strategiske retningen for virksomheten og utnytte det innovative potensialet. Teamet som i dag utgjør Elans vinterdivisjon har fått et selskap med en 75 år lang historie. Når vi ser mot de neste 75 årene, kan vi ikke komme forbi det faktum at veien for å komme dit er tett sammenflettet med vårt forhold til miljøet. Elan er en del av dette miljøet, våre ansatte er en del av dette fellesskapet, vi har vært i denne alpelandsbyen siden begynnelsen, og det faktum at vi er i stand til å vokse i balanse med naturen og gi tilbake så mye som vi tar, er en del av Elans DNA. Når arbeidet ditt er så tett sammenvevd med naturen, blir grensene mellom personlig engasjement for fremtidens miljø og virksomhetens forpliktelse til bærekraftig vekst uklare. Men det er derfor vi er bærekraftige av natur.» - Leon Korošec, direktør for Elans vinteravdeling.



DU VELGER MER BÆREKRAFTIG PRODUKT

  • 100 % grønn energi i produksjonsprosessen.
  • Mer enn 70 % av skivolumet er laget av naturlige og resirkulerte materialer.
  • Miljøvennlig utskriftsteknologi. Grafikk produseres ved hjelp av digital printteknologi som er miljøvennlig og VOC-fri.