LES MER OM PRODUKTET

Limelight 2P fra Marmot er et lett, frittstående telt for to personer i et oppdatert design. I likhet med tidligere modell er teltet lett å sette opp og har romslige innganger mens det oppdaterte designet gir ekstra romslig plass i innerteltet til utstyr og oppbevaring. Det har en selvbærende konstruksjon med tverrgående stenger som gjør at teltet står meget stødig i vær og vind. Stengene er også helt rette i sovehøyden slik at at du får mer luft og mer rom i teltet uten at vekten øker. Teltet har mesh på innerduken som medfører gode pusteegenskaper. Ytterduken er vann- og vindtett. Bunnduken er laget i slitesterk polyester med høy vannsøyle. Dette teltet er en god løsning for to personer på tur, eller for én person som ønsker ekstra plass. 

SESONGER: 3 SESONGS | 2 PERSONER | BRUKSOMRÅDE: SYKKELFERIE, CAMPING, KAJAKKPADLING, HIKING, BACKPACKING | VEKT: 2682 G | MINIMUM VEKT: 2300 G | VANNSØYLE YTTERDUK 1200 MM | VANNSØYLE GULVDUK 2000 MM

  • Et 2 persons allroundtelt for alle miljøer - fjell, skjærgård, skog og strand
  • «Vinger» ut på begge sidene som gir ekstra lagringsplass
  • Enkelt oppsett med fargekoding og klips
  • Solution Dyed nylon øker holdbarheten - motstandsdyktig mot falming, miljøvennlig

Marmot Limelight serien er et av våre mest populære telt. En av årsakene er at det er et lett, praktisk og enkelt telt å ha med å gjøre. Det er superenkelt å sette opp, med fargekoding som hjelper deg å holde styr på hva som er hva, og kan like gjerne gjøres alene som med andre. Virker mye større inni enn dimensjonene tilsier og den helt unike, forhåndsbøyde pol-strukturen omgitt av vertikale vegger gir et både bredere og høyere areal enn de fleste andre telt i sjangeren. Teltet har mesh på innerduken som gir god ventilasjon, god luft og gode pusteegenskaper. Det er også mulig kun å bruke innerteltet bare for å spare vekt når været tillater det. Det har en selvbærende konstruksjon som gjør at teltet står meget stødig i vær og vind. Ytterduken er vann- og vindtett med en vannsøyle på 1200mm. Bunnduken er laget i slitesterk polyester med høy vannsøyle, 2000mm. God takhøyden i teltet som gjør at de fleste kan sitte behagelig med god klaring opp til taket.

Teltet har fått et helt nytt utseende og oppdatering for sesong SS22. Strukturen på stengene er endret. “Møne”stangen er flyttet fra midten av teltet til enden, som resulterer i det vi kaller Gear Cubie, som betyr “vinger” ut på begge sidene som gir ekstra lagringsplass. Er også flere innvendige lommer og lagringsmuligheter, samt en utbrettbar lomme i Gear Cubie med festemuligheter. Det følger også med en «vaskestang» som festes i toppen på innsiden av teltet for å henge utstyr eller tørke klær. Materialet på ytterteltet er endret fra 68D til 40D Ripstop for å gjøre teltet litt lettere. Teltstengene er endret fra DAC til Yunan Pressfit poles, 7000 serie aluminium (http://www.yunanalu.com/product1.php). Yunan Pressfit er teltstenger i aluminiumslegeringen 7001-T6. Denne legeringen har god motstand mot permanent bøyning og høy ultimat strekkfasthet. Hver modell har spesialdesignet prebend og dimensjoner basert på høyde, diameter og forventet spenningsgrad.

Og selvfølgelig nye freshe farger. Det følger med en footprint (presenning) til å ha under teltet for å skåne teltbunnen på for eksempel steinete eller gjørmete underlag.

STØRRELSER OG MÅL

FORKLARING AV BEGREPER

HVA ER VANNSØYLE?
Når vi fastslår hvor vanntett et tekstil eller en membran er, tester vi hvor høy en søyle av vann må være før vannet trenger gjennom materialet. Altså hvor stort vanntrykk materialet tåler. Vi angir graden av vanntetthet i det antall millimeter vannsøylen er når vannet trenger gjennom. Marmot regner 5 000 mm vannsøyle som nedre grense for vanntetthet på bekledning. Men «vanntett” er et relativt begrep fordi vanntettheten også avhenger av hvor røft bruk plagget blir utsatt for. Jo høyere vannsøyle over 5 000 mm, jo større påkjenning tåler plagget for vannet trenger gjennom.

HVA BETYR PUSTEEVNE/FUKTTRANSPORTERENDE EVNE?
Per definisjon er det membranens evne til å oppta kondens/vannmolekyler og transportere det ut til ytterstoffet. Vann som damp inntar molekylform, og er følgelig mye mindre enn vanndråper. Dette gjør at fuktighet kan slippe ut, mens vanndråper ikke kommer inn i plagget. Membranet må være varmt for at ikke vanndampen skal kondensere og bli til vanndråper. Det betyr at du IKKE må ha for mye klær under et plagg med membran, for da vil du ikke få varmet opp membranet. Det er også viktig at du har et lag innerst mot huden som transporterer fuktighet bort fra kroppen.

HVORDAN MÅLES PUSTEEVENEN?
Det gjøres i laboratorium. Verdiene oppgis i g/m²/24h. Det betyr at en kvadratmeter stoff har evnen til å transportere x antall gram vanndamp pr 24 timer. Har en membran en pusteevne på 20 000g/m²/24h, så vil den slippe ut mer fuktighet enn en på 10 000g/m²/24h. Dette avhenger av ytterstoffet, hva du har av klær under, temperaturen, konstruksjonen på plagget og hvilken aktivitet du holder på med.

68D/40D/15D/20D/40D
D-en står for Denier, som er måleenhet for fibertetthet i tekstiler. Kort forklart så sier det noe om tykkelsen på teltduken.

POLYESTER TAFFETA
Dette er en stofftype, polyester er som kjent et kunstfiber produsert av plast og plantemateriale, Taffeta forteller at dette er vevd vha. en spesiell teknikk.

F/R
Betyr brannhemmende. Et telt som er brannhemmende betyr bare at det er motstandsdyktig mot brann og betyr ikke brannsikker. Bruk alltid sikker praksis med bål og andre brannkilder i og utenfor teltet ditt. R-verdien refererer til isolasjonsmaterialets evne til å motstå varmestrøm.

PU
PU (og sjelden PE) belegg brukes ofte i telt i forbindelse med silikonbelegg. Denne kombinasjonen blir vanligvis referert til som sil / PU. Dette betyr at den ene siden av stoffet (vanligvis innsiden) er belagt med PU og den andre siden er belagt med silikon.

BUNNDUK & FOOTPRINT
Begge ordene betyr det samme. Enkelt forklart er det et løst gulv som man legger ut under selve teltet. Dette forlenger livslengden på teltets "originale" gulv og reduserer kondensering i teltet. Mange bunnduker dekker også forteltet.

VESTIBYLE/FORTELT:
Med fortelt mener man det lille rommet før man går inn i sovedelen. Man kan nesten sammenligne det med en gang. Her kan man for eksempel oppbevare utstyr som man ikke vil dra med seg inn i teltet og er det dårlig vær kan man også lage mat her. Skal du lage mat i forteltet må du være ekstremt forsiktig pga. brannfare. Om man ikke har en bunnduk (også kalt footprint), da har som regel ikke forteltet noen form for gulv i det hele tatt. Forteltet er som regel størst på tunneltelt.

STORMMATTER
En stormmatte er en stoffklaff langs bakken med en bredde på ca 20-25 cm. Denne kan man legge stein eller snø på for å holde teltet ekstra godt på plass i vind dårlig vær. Mange ønsker å ha stormmatter på vintertelt. Vær imidlertid oppmerksom på at når stormmattene er helt dekket vil teltet bli enda tettere, noe som øker kravene til god lufting og ventilasjon.

SNØPLUGGER
Teltplugger som er laget for bruk i snø. Lengre, bredere og tyngre enn vanlige plugger.

GLIDELÅS
Glidelåsen er et viktig komponent i et telt, og marmot benytter derfor glidelåser fra verdens ledende glidelåsprodusent YKK. Glidelåsene fra YKK er solide, og enkle å bruke under alle forhold. På alle modellene er glidelåsen i ytterteltet beskyttet av en glidelåsklaff som forhindrer vann i å trenge gjennom glidelåsen. Den beskytter også mot skitt og støv, og reduserer faren for ising av låsen ved vinterbruk.

MINIMUNSVEKT (MINIMUN WEIGHT)
Er den samlede vekten av kun innertelt, yttertelt og teltstenger. Det absolutt nødvendige.

MAKSIMAL VEKT (MAXIMUM WEIGHT/PACKAGED WEIGHT)
Er den totale vekten av teltet og alle tilhørende deler: Inner- og yttertelt, teltstenger, teltplugger, pakkpose for teltstenger og teltplugger, pakkpose for teltet, instruksjoner, reparasjonsutstyr og alle andre ting som produsenten sender med teltet.

MARMOT OG BÆREKRAFT

HISTORIEN OM MARMOT
Marmot har siden sin beskjedne start i 1974 tatt store steg mot å være en av verdens ledende produsenter av teknisk bekledning, telt og soveposer. Alt startet som en beskjeden klatreklubb for aktive studenter i USA med en unik interesse for klatring og utendørs aktiviteter. Det var trangen til å skape optimale opplevelser som førte til at de to kameratene fattet interesse for å utvikle produkter som ville bidra til at deres ekspedisjoner ble enda bedre. Det var spesielt interessen for dun og egenskapene i kalde omgivelser som var den største lidenskapen. Deres første produserte sovepose CWM med temperatur rating på -40 c er fortsatt med i kolleksjonen, klart i en mer moderne utførelse. Marmot sin største og første samarbeidspartner helt i fra begynnelsen var GORE-TEX® noe som gjør Marmot til den partneren som har lengst fartstid/samarbeid med GORE-TEX® gjennom tidene. I tillegg til samarbeidet med Gore, har Marmot utviklet egne materialer for å optimalisere pustegenskaper og vannbestandighet i samarbeid med egne atleter for å skape produkter som passer inn naturens utfordrende elementer. https://www.marmot.eu/our-story.html

BLUE SIGN
Marmot bruker Bluesign, organisk bomull, GOTS, samt Envirofree, et Marmot-initiativ for å redusere kjemikalier i produksjonsprosessen. Gjennom sin Marmot Down Policy er de forpliktet til etisk behandling av dyr under produksjon. De støtter også en rekke sosiale og bevarende oppsøkende innsatser.

Marmots retningslinjer for dyrerettigheter: Vi tror på human behandling av dyr. Vi bruker ikke dun levert av "live pluck"-operasjoner. Vi bruker kun dun gitt etter at gjess er høstet til mat. Leverandørene våre er pålagt å bekrefte at de overholder våre retningslinjer for dyrerettigheter.

BÆREKRAFT MARMOT
Marmot er fullt forpliktet til bærekraft og miljøvern. Det er stadig flere produkter i kolleksjonen som er laget av resirkulert polyester, økologisk bomull og andre miljøvennlige materialer. Vi veiledes av følgende premiss: Hvis vi kan oppnå samme eller bedre produktytelse ved å bruke miljøvennlige stoffer, vil vi bruke dem. Nedenfor kan du lese mer.

https://www.marmot.eu/sustainability.html
https://www.marmot.eu/sustainability-people.html
https://www.marmot.eu/sustainability-product.html
https://www.marmot.eu/sustainability-planet.html
https://www.marmot.com/vendor-compliance-policy.html

Vi tenker på innovasjon som et kraftig verktøy.
Det er kjernen i det vi gjør hver dag. Det er også det som gjør vår forpliktelse til å produsere ytelsesdrevet friluftsutstyr og klær på en sosialt og miljøvennlig måte så effektiv. Fra å fremme humane arbeidsforhold til å utforske nye måter å redusere karbonavtrykket vårt og øke bevaringen på, bruker vi innovasjon for å minimere vår innvirkning på miljøet og fremme trivselen til våre ansatte. Vår lidenskap for bærekraft er drevet av en tredelt filosofi: Menneske / Produkt / Planet™.

MENNESKE
Fremme rettferdige, humane arbeidsforhold, støtte sosiale tiltak og fremme mangfold og inkludering i friluftsliv. 
Les mer

PRODUKT
Produser ytelsesklær og utendørsutstyr som oppfyller forventningene til fjellfagfolk og entusiaster.
Les mer

PLANET
Produsere miljøbevisste produkter og oppmuntre til god forvaltning utendørs.
Les mer