Beskyttelsen fra fortidens hjelmer var uoversiktlig, ubehagelig og umoderne. I dag er de elegante og er optimalisert for beskyttelse, ventilasjon og minimalt volum og vekt.
Ta en titt på innovative materialer nedenfor som har bidratt til å produsere mye mer effektive Smith sykkel- og skihjelmer.
Hjelmene er utformet med Koroyd - bikakelignende nettverk av polykarbonatsylindere termisk sveiset sammen. Dette materialet absorberer støt ved å knuse innover på en kontrollert måte, reduserer nedslagets energi og redusere traumenivået. Knusekraften avleder også energien med en hastighet på 30% bedre enn ekspandert polystyren (EPS) skum, materialet som oftest brukes til hjelmforinger. Den lette egenskapen til dette materialet tillater også økt luftstrøm og en reduksjon i den totale størrelsen på hjelmen.

En annen nyskapning som er funnet i Smith-hjelmer er “slip-plane” ofte referert til som MIPS. Multi-directional Impact Protection System, (MIPS), er en tynn, lavfriksjonsforing inne i hjelmen som lar det ytre skallet gli noen få millimeter over skallen ved påvirkning, noe som reduserer rotasjonskraften og energimengden som overføres til hodet i en skrå kollisjon (også referert til som en ikke-head-on kollisjon eller flerdimensjonal kollisjon).
MIPS EFFEKT.jpg