LES MER OM PRODUKTET

MIPS SYSTEM
Mens vanlige alpinhjelmer er laget for å ta i mot slag rett mot hodet, gir hjelmer med MIPS-systemet også rotasjonsbeskyttelse. Det gir en langt tryggere hjelm. De aller fleste fallulykker skjer nemlig med et skrått slag og rotasjon i hodet, og da vil ikke en vanlig hjelm gi like god beskyttelse mot hjernerystelse og andre hodeskader.

MIPS står for Multi-directional Impact Protection System og er et tolagssystem i hjelmer, som beskytter hjernen ytterligere mot skader ved fallulykker. Systemet er utviklet av hjernekirurger og -forskere ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Sveriges største tekniske universitet.

MIPS-systemet består av et ekstra lag i hjelmen, med meget lav friksjon. Laget er montert i hjelmen med en type strikker, og tillater dermed det ekstra laget og hodet å bevege seg litt inni hjelmen. Dette er en slags videreføring av kroppens egen måte å beskytte hjernen på, siden hjernevevet beveger seg inne i kraniet og beskyttes av ryggmargsvæsken ved et slag. MIPS gjør dermed at energien fra kraftige, vinklede slag ledes bort fra hodet og hjernen, og skadelige energier i slaget blir redusert.

Du merker ingen forskjell når du har på deg en MIPS-hjelm, men den kan utgjøre en stor forskjell hvis du først skulle være så uheldig å krasje eller falle. MIPS er enkelt, genialt og gir økt beskyttelse. Du finner hjelmer med MIPS til både barn, junior og voksne. Les mer her
MIPS 2.jpg

STØRRELSER OG MÅL