LES MER OM PRODUKTET

JUSTERBAR VENTILASJON
Vårt justerbare ventilasjonssystem er enkelt å bruke og lar deg kontrollere mengden luft som kommer inn i hjelmen din. Åpningskanaler under skallet kan finjusteres for å gi deg den nøyaktige mengden ventilasjon du trenger for maksimal komfort.

BOA® FIT-SYSTEMET
Det er tre hoved-komponenter i BOA® systemet: Et hjul for justering og en meget sterk vaier som uten motstand går gjennom spesial-tilpassede guider. Med BOA® får man justert og strammet hjelmen så den sitter perfekt på hodet.

 • BOA® FIT-SYSTEMET
  BOA® systemet blir spesialbygget og tilpasset for hvert unike produkt og arbeidsområde produktene skal brukes i. Før lanseringen av et produkt, kontrolleres og testes produktet av Boa. Og selv om hvert system er unikt, inneholder de alle tre integrerte bestanddeler: Et mikrojusterbart hjul, en meget sterk og lett vaier («lisse») og vaier-guider med lav friksjon. Hver konfigurasjonen er konstruert for å optimalisere passform, gi presisjon, komfort og kontroll.
 • HVORDAN BOA® FUNGERER
  BOA® FIT system har tre brukergrensesnitt, spesialbygget for å optimalisere opplevelsen av god passform og styrke. Med en hånds finjustering ned til 1 mm, kan du enkelt justere for ønsket stramming, komfort eller mer målrettet ytelse uten å miste fokus på det du gjør. Og når du har justert det, forblir systemet slik. På lageret, på stillaset eller nede i en dyp grøft med rør og ledninger, gir Boa deg en sikker passform.
 • BOA HJULET
  Justert og testet til de høyeste standarder, Boa-hjulet gir deg opplevelsen av god passform slik at du kan fokusere på det som betyr mest – din egen profesjon. Varierende i størrelse, design og grensesnitt, Boa-hjulet justeres med presisjon,gir mulighet for rask fristilling, samtidig som det gir deg maksimal ytelse.
 • BOA VAIER
  Arbeidshesten i Boa-systemet er Boa-vaieren («lissen») som tåler gjentagende stramming og de tøffeste tester. Lette, super-sterke vaiere som er fagmessig konfigurert for både komfort og ytelse.

MIPS SYSTEM
Mens vanlige alpinhjelmer er laget for å ta i mot slag rett mot hodet, gir hjelmer med MIPS-systemet også rotasjonsbeskyttelse. Det gir en langt tryggere hjelm. De aller fleste fallulykker skjer nemlig med et skrått slag og rotasjon i hodet, og da vil ikke en vanlig hjelm gi like god beskyttelse mot hjernerystelse og andre hodeskader.

MIPS står for Multi-directional Impact Protection System og er et tolagssystem i hjelmer, som beskytter hjernen ytterligere mot skader ved fallulykker. Systemet er utviklet av hjernekirurger og -forskere ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Sveriges største tekniske universitet.

MIPS-systemet består av et ekstra lag i hjelmen, med meget lav friksjon. Laget er montert i hjelmen med en type strikker, og tillater dermed det ekstra laget og hodet å bevege seg litt inni hjelmen. Dette er en slags videreføring av kroppens egen måte å beskytte hjernen på, siden hjernevevet beveger seg inne i kraniet og beskyttes av ryggmargsvæsken ved et slag. MIPS gjør dermed at energien fra kraftige, vinklede slag ledes bort fra hodet og hjernen, og skadelige energier i slaget blir redusert.

Du merker ingen forskjell når du har på deg en MIPS-hjelm, men den kan utgjøre en stor forskjell hvis du først skulle være så uheldig å krasje eller falle. MIPS er enkelt, genialt og gir økt beskyttelse. Du finner hjelmer med MIPS til både barn, junior og voksne. Les mer her
MIPS 2.jpg