LES MER OM ELAN ACE SPEED MAGIC SLX PS ELX11.0

Elan Ace Speed Magic SLX PS ELX11.0 er en toppmodell innen alpinski designet for erfarne skiløpere som ønsker å oppleve eksepsjonell hastighet, presisjon og stabilitet på skibakken. Med sin innovative R2Frame-trekjerne og Elans unike Ace Arrow-teknologi, gir disse skiene en utrolig responsiv ytelse som passer perfekt for erfarne skiløpere med et racerhjerte. Du vil føle deg i kontroll over hvert eneste sving, takket være den utrolige smidigheten og presisjonen disse skiene tilbyr.

Men det er ikke alt - Elan Ace Speed Magic SLX PS ELX11.0 er også utstyrt med det avanserte Power Rebound System, som gir eksepsjonell kraft og stabilitet gjennom svingene dine. Uansett om du kaster deg nedover bakken i høy hastighet eller tar presise, tekniske svinger, vil disse skiene levere en uovertruffen ytelse som vil få deg til å skinne på bakken.

Ikke gå glipp av sjansen til å oppleve den ultimate kombinasjonen av kraft, presisjon og smidighet. Velg Elan Ace Speed Magic SLX PS ELX11.0, og ta din skieventyr til neste nivå.

Elan ELX11.0 Binding System:
Disse bindingene er designet spesielt for Elan Ace Speed Magic SLX-skiene og sikrer pålitelig kraftoverføring og god passform.

Powershift (PS):
Justerbart bindingsmonteringssystem som tillater skiløpere å endre balansen og kraftoverføringen på skiene. Dette systemet gir skiløpere muligheten til å tilpasse skiene til deres individuelle kjørestil og terreng. Ved å justere bindingens plassering fremover eller bakover på skiene, kan skiløpere endre kjøreegenskapene til skiene.

Camper Profile: 
Camber-profilen på en ski refererer til formen på undersiden av skien når den ligger flatt på bakken. Den tradisjonelle camber-profilen har en bue som løfter midtpartiet av skiene opp fra bakken, mens tuppen og halen berører underlaget. Dette gir skiene en spenstig følelse og gir god kontakt mellom kantene og snøen. Fordelen med tradisjonell camber er at den gir utmerket kantgrep og stabilitet, spesielt på hardpakket snø. Når du presser ned på midten av en ski med camber-profil, bøyer den seg og frigjør spenstenergi når presset slippes, noe som bidrar til kraftigere svinger og bedre respons.

Power Rebound System:
Er en teknologisk funksjon som vanligvis finnes i høytytende ski. Dette systemet er utformet for å gi skiene ekstra respons og sprett når de belastes eller bøyes under kjøring. Hovedmålet med Power Rebound System er å maksimere energioverføringen fra skiløperens bevegelser til skiene, noe som resulterer i en raskere respons og kraftigere svinger. Dette kan gi en mer dynamisk og engasjerende kjøreopplevelse, spesielt for erfarne skiløpere som søker høy ytelse

High Speed Gliding Base:
Refererer til undersiden av en ski, spesifikt utformet for å forbedre glidende egenskaper ved høye hastigheter. Denne typen base er vanligvis laget av spesielle materialer eller har en spesiell konstruksjon som minimerer friksjonen mellom skiene og snøen, noe som resulterer i bedre glid og økt hastighet.

Dual Titanium Layer:
To lag med titan gir skiene ekstra styrke og stabilitet samtidig som de reduserer vibrasjoner og gir jevn kjøring på forskjellige typer snøforhold.

 • Stabilitet og demping: Titaniumlagene bidrar til å absorbere vibrasjoner og dempe ujevnheter i underlaget, noe som resulterer i en jevnere og mer stabil kjøreopplevelse.
 • Kraftoverføring og respons: Titanium er også kjent for sin stivhet, og ved å inkludere disse lagene i skiene, kan det forbedre kraftoverføringen fra skiløperen til skiene. Dette resulterer i bedre respons og mer presise svinger.
 • Holdbarhet: Titanium er et slitesterkt materiale, og tilstedeværelsen av titaniumlag i skiene kan bidra til å forlenge levetiden til skiene ved å beskytte dem mot slitasje og skader.

R² Frame Woodcore
En avansert konstruksjonsteknologi som brukes i produksjonen av ski. Denne teknologien kombinerer to viktige elementer: R² (Rocker²) teknologi og en solid trekjerne (woodcore). R² Frame Woodcore utgjør en kombinasjon som gir skiene både kraft og smidighet. Den omvendte bueformen (rocker) i tuppen og halen gir bedre flyt i løssnø og enklere initiert sving, mens trekjernen (woodcore) gir skiene stabilitet og kraftoverføring, spesielt på hardpakket snø eller i raske svinger.

 • R² (Rocker²) teknologi: Dette refererer til en spesiell konstruksjon av skienes profil, der både tuppen og halen av skiene er utstyrt med en omvendt bueform (rocker). Denne profilen bidrar til å øke flyten i løssnø og gjør skiene lettere å manøvrere i varierte forhold.
 • Woodcore (trekjerne): Dette er kjernelementet i skiene, vanligvis laget av solid tre. Woodcore gir skiene styrke, stabilitet og respons, samtidig som det bidrar til å dempe vibrasjoner og gi en smidig kjøreopplevelse.

Ace Arrow Technology:
En innovativ designfunksjon som brukes i produksjonen av Elan Ace-serien av ski. Denne teknologien fokuserer på å optimalisere skiens geometri for å forbedre ytelsen og responsen. Hovedtrekkene ved Ace Arrow Technology inkluderer:
Samlet sett gir Ace Arrow Technology skiløpere en mer dynamisk og responsiv kjøreopplevelse ved å forbedre aerodynamikken, redusere svingradiusen og øke kantgrepet.

 • Pilformet spiss: Skienes tuppe har en spesiell pilform som bidrar til å redusere luftmotstand og øke stabiliteten ved høye hastigheter. Denne designen hjelper skiløperen med å opprettholde retning og kontroll, spesielt når du kjører ned bratte bakker eller i høy fart.
 • Redusert svingradius: Den spesielle pilformen i tuppen av skiene bidrar også til å redusere svingradiusen, noe som gjør det enklere å initiere og fullføre svinger. Dette resulterer i mer smidige og responsiv kjøreopplevelser, spesielt i krappe svinger eller teknisk terreng.
 • Forbedret kantgrep: Ace Arrow Technology kan også bidra til å forbedre skiens kantgrep ved å optimalisere kontaktpunktene mellom skiene og snøen. Dette gir bedre stabilitet og kontroll, spesielt på hardpakket snø eller isete forhold.

RST Sidewall:
Står for "Reinforced Sidewall Technology". Dette er en konstruksjonsteknologi som brukes i produksjonen av ski, spesielt alpinski. Denne teknologien innebærer å styrke sidene av skiene for å øke stabiliteten, kantgrep og holdbarheten. RST Sidewall er vanligvis brukt i kombinasjon med andre teknologier og materialer for å oppnå optimal ytelse.
De viktigste fordelene med RST Sidewall inkluderer: 

 • Stabilitet: Ved å forsterke sidene av skiene, reduserer RST Sidewall uønskede vibrasjoner og bidrar til å opprettholde stabilitet, spesielt ved høy fart eller i krevende terreng.
 • Kantgrep: Den styrkede sidemuren gir bedre kantgrep ved å øke skiens kontaktflate med snøen. Dette resulterer i bedre kontroll og mer presise svinger.
 • Samlet sett er RST Sidewall en viktig komponent i konstruksjonen av moderne alpinski, og det bidrar til å forbedre både ytelse og holdbarhet på bakken.
 • Holdbarhet: RST Sidewall bidrar til å beskytte skiene mot skader og slitasje, spesielt på kantene og langs sidene. Dette forlenger levetiden til skiene og opprettholder deres ytelse over tid.

TEKNISKE DETALJER

  145 cm 154 cm 159 cm 164 cm 169 cm
Radius 10,5 11 12 12,8 13,5
Tip Width 115 119 120 121 122
Waist Width 65 68 68 68 69
Tail Width 97 102 103 104 105
 • ​Kode: AALKNL23
 • Binding: ELX 11.0 GW SHIFT BLK/BLK
 • System: Power Shift
 • Plate: Power Rebound System
 • Profile: Camber
 • Din: 3 - 11
 • Teknologi: High Speed Gliding Base, Dual Ti, R² Frame Woodcore, Ace Arrow Technology, RST Sidewall

STØRRELSESGUIDE

Skier Height Ski Size
150 - 160 cm 145
159 - 161 cm 154
164 - 174 cm 159
169 - 179 cm 164
174 - 184 cm 169

EGENSKAPER

 • Lett konstruksjon: Skien er designet med lette materialer som gir økt smidighet og enkel håndtering på fjellet.
 • Allsidig bruk: Med en optimal bredde og responsiv design er Wildcat 76 Light Shift egnet for forskjellige typer terreng, inkludert preparerte løyper og løssnø.
 • Responsiv styring: Skien tilbyr presis styring og respons gjennom svingene, slik at skiløperen kan føle seg trygg og kontrollert.
 • Shift-bindingsystem: Innebygd Shift-bindingsystem gir enkel tilpasning og optimal ytelse, slik at skiløperen kan justere bindingene etter behov.
 • Stabilitet: Konstruksjonen gir god stabilitet, selv ved høy hastighet og i ujevnt terreng, og sikrer en jevn og komfortabel tur.
 • Kantgrep: Skien har utmerket kantgrep, som gir skiløperen god kontroll og selvtillit i svingene, selv på hardt underlag eller isete forhold.

ELAN OG BÆREKRAFT

Den menneskelige tilknytningen til naturen er grunnleggende, unik og så langvarig at vi føler at den er en del av vårt eget DNA. Denne dype forbindelsen har spilt en avgjørende rolle i menneskehetens evne til å tilpasse seg forholdene og utvikle sitt innovative potensial. For de av oss som alltid har levd nær vinteren, har oppfinnsomhet og innovasjon vært en livsstil og bærekraftig fremgang. Elan ble født inn i vinteren, til et sted med uberørt natur, og har gjennom sitt engasjement for innovasjon blitt et selskap som setter bærekraft i sentrum av sin eksistens.

Slovenia regnes som fødestedet til ski. Vi har stått på ski i bakkene i nesten 400 år, og i mer enn 75 år har vi utviklet ski i verdensklasse og innovative systemer som setter trender innen ski i Begunje i det østlige hjørnet av Alpene. Vår historie har vært en vei med konstant testing og forbedring. Hvert utstyr som bærer ELAN-navnet, har en garanti for varig kvalitet og en forpliktelse til miljømessig bærekraft. Å være bærekraftig av natur er et ansvar som former vår forretningsetikk og styrer våre produksjonsmetoder.

VIET TIL INNOVASJON, FORPLIKTET TIL BÆREKRAFT
Våre produkter skaper uforglemmelige øyeblikk for alle skiløpere som tilbringer fritiden i fjellet med venner og familie. Vi er en del av idrett og kultur, men som selskap er vi også en kommersiell enhet som er bevisst vårt ansvar for å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner.

Planeten vår varmes raskt opp, og det vitenskapelige samfunnet er enstemmig bekymret for at denne trenden bare kan begrenses av et raskt og gjennomtenkt sett med bærekraftige tiltak. Hos Elan ønsker vi å bidra til en mer bærekraftig fremtid gjennom vår forretningspraksis og tilpasse våre aktiviteter på alle viktige områder deretter.

INNEN ÅR 2030 VIL VI FOKUSERE VÅR VIRKSOMHET PÅ:

 • Forbedre energieffektiviteten og dermed redusere klimagassutslippene i våre egne prosesser.
 • Redusere utslipp av flyktige organiske forbindelser (VOC).
 • Optimalisering av bærekraften i forsyningskjeden.
 • Øke resirkulert innhold i produkter og øke gjenvinningen av materialer som brukes i produksjonen av produkter.
 • Øke andelen resirkulert avfall.
 • Sikre et tryggere, sunnere, mer behagelig og arbeidervennlig miljø.

LOKAL KUNNSKAP, REGIONAL SOURCING, GLOBALT EKSEMPEL
Bærekraftig virksomhet har vært en del av Elans identitet i flere tiår, ettersom selskapet har vokst fra en visjonær idé fra grunnleggeren Rudi Finžgar, til en ledende internasjonal produsent. Gjennom hele utviklingen har Elan holdt seg helt på sitt opprinnelige sted hvor alle produksjonsfaser utføres vertikalt. Vi er det eneste globale skiproduksjonsselskapet som kan hevde at produktene våre er håndlaget på ett sted.

Innovasjon tar form uansett hvor vi står overfor reelle utfordringer - for Elan er det i fjellet. På Elan-fabrikken rager Alpene 2000 meter over anlegget vårt, og bakgården vår er vårt testområde. Vårt firma er stolt av sitt lokalsamfunn, som vi aktivt samarbeider med.

ENERGI- OG KLIMAGASSUTSLIPP
Fra og med 2022 drives produksjonen vår av elektrisitet generert 100 % fra bærekraftige fornybare energikilder (RES). Ved å bytte til ren energi har vi redusert de årlige klimagassutslippene fra produksjonsprosessene våre med 498 tonn CO2-ekvivalenter, noe som ville ha krevd 15 000 trær å absorbere. Fra og med 2022 vil vi dekke omtrent 15% av vårt energibehov med vår egen solgenererte kraft, og vi er fast bestemt på å øke denne prosentandelen i løpet av de kommende årene.

BÆREKRAFT I FORSYNINGSKJEDEN
99% av råvarene som brukes til å lage Elan ski er hentet fra Europa og valgt etter de høyeste standarder. Så mye som 68% av alle materialer produseres innenfor en radius på 400 kilometer fra selskapets hovedkvarter, og 18% hentet direkte fra Slovenia. Alt trevirke som brukes til å lage skiene våre er verifisert, sporbart og bærekraftig hentet.

INNOVASJON FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID
Elan har som mål å gi et globalt bærekraftig bidrag til skiindustrien gjennom innovativ bruk av teknikker og teknologier. I 2017 utviklet vi og var de første til å bruke en teknologi for direkte digital utskrift på ski som reduserer bruken av VOC-er (flyktige organiske forbindelser) betydelig.

VÅRE BALANSER ER GRØNNE
Hos Elan måler vi virksomhetens bærekraft med et metodologisk rammeverk kalt Triple Bottom Line, men forretningsresultatene er bare en av de tre P-ene for Elans suksess. Våre aktiviteter er først og fremst fokusert på menneskers sosiale velvære og et bærekraftig fotavtrykk på planeten.

MENNESKER
Elan nyter omdømmet som et sosialt ansvarlig selskap. Elan er et familievennlig miljø som er avhengig av lokal kunnskap og generasjonsoverføring av ferdigheter. Mange av våre ansatte er en del av vårt merke for andre eller tredje generasjon, og sørger for at vi nøye forvalter vår arv og utvikler vår sosiale identitet. Vi er en aktiv partner og interessent i den bredere sosiale dialogen og en assosiert partner for sosialt ansvarlige prosjekter i Slovenia. Vi er forpliktet til å utvikle skikulturen og opprettholde en vellykket skitradisjon i Slovenia. En spesiell omtale bør også gjøres om Elan Museum - det slovenske alpine skimuseet - som er en viktig del av vårt produksjonsanlegg i Begunje. Vi respekterer vår historie og tradisjoner og videreformidler stolt våre historier til kommende generasjoner.

PLANETEN VÅR
Vi streber etter bærekraftig drift ved å skaffe bærekraftige innsatsfaktorer, fornybar energi og optimalisere produksjons- og forretningsprosesser langs hele verdikjeden.
Med vår forpliktelse til bærekraftig virksomhet støtter vi slovenske bevaringsprosjekter, da vi lidenskapelig mener at gjennomsiktig og faktabasert kommunikasjon er en viktig del av vårt samfunnsansvar.
Elan har jobbet tett med det slovenske skogbruksinstituttet for å skaffe en del av treet til våre fremtidige behov fra selskapets umiddelbare omgivelser.

PROFITT
Å kunne kreve 100% håndlaget i de slovenske Alpene er et privilegium, og å drive en industriell aktivitet i nærheten av fjellhabitater kommer med et stort ansvar. Elan sikrer operativ fortreffelighet samtidig som man respekterer mennesker, lokalsamfunn og miljø. Selskapet er 100 % drevet av fornybar energi, og bærekraften i våre forretningsprosesser er integrert i den strategiske retningen av virksomheten gjennom et økende antall løsninger. Elan er opptatt av å kontinuerlig redusere sitt miljøavtrykk, både i vinterdivisjonen og i konsernets virksomhet.

"Når du setter bærekraft i sammenheng med en forretningsbalanse og bruker den som en hjørnestein i forretningsetikken, forvandles den til en mulighet til å drive den strategiske retningen for virksomheten og utnytte det innovative potensialet. Teamet som i dag utgjør Elans vinterdivisjon har fått et selskap med en 75 år lang historie. Når vi ser mot de neste 75 årene, kan vi ikke komme forbi det faktum at veien for å komme dit er tett sammenflettet med vårt forhold til miljøet. Elan er en del av dette miljøet, våre ansatte er en del av dette fellesskapet, vi har vært i denne alpelandsbyen siden begynnelsen, og det faktum at vi er i stand til å vokse i balanse med naturen og gi tilbake så mye som vi tar, er en del av Elans DNA. Når arbeidet ditt er så tett sammenvevd med naturen, blir grensene mellom personlig engasjement for fremtidens miljø og virksomhetens forpliktelse til bærekraftig vekst uklare. Men det er derfor vi er bærekraftige av natur.» - Leon Korošec, direktør for Elans vinteravdeling.DU VELGER MER BÆREKRAFTIG PRODUKT

 • 100% fornybar energi i produksjonsprosessen
 • Mer enn 70% av skivolumet er laget av naturlige og resirkulerte materialer (gjelder alle SW-ski med trekjerne)*
 • Miljøvennlig trykketeknologi. Grafikken produseres ved hjelp av digital trykkteknologi som er miljøvennlig og fri for VOC (flyktige organiske forbindelser).