LES MER OM RIPSTICK 94W BLACK EDITION

Elan Ripstick Black Edition er målestokken innen freerideski med høy ytelse. Førsteklasses stil og tidløs design kombineres med en toppmoderne karbonkonstruksjon som tar Ripsticks ytelse og allsidighet til neste nivå og gir uovertruffen kraft og stabilitet. De beste freeride-skiene fikk bare mye mer muskler. Ripstick 94W Black Edition viser en blanding av allsidighet og stabilitet for å erobre alle forhold fjellet har å tilby. På hardpack fungerer den glatt og selvsikker som en all-mountain ski, mens den i myk snø flyter og skjærer som en storfjellsski.

Den Tubelite Woodcore, med, to karbon stenger etter sidecut har blitt forbedret med QuadRod Technology optimalisert for kvinner; to ekstra karbonstenger plassert i spissen og halen, for elite kraftoverføring med balansert følelse. Carbon Line, en netting karbonvev plassert langs innsiden av spissen og halen er bundet av et ekstra lag av karbon under bindingen for overlegen glatthet og fremmer en naturlig flex mønster for intuitiv kraftoverføring med letthet. Begge teknologiene forsterker vår asymmetriske amfibieprofil for å gi eksepsjonelt kantgrep og manøvrerbarhet til vår mest allsidige form. All teknologien er pakket inn i en sexy og sofistikert, matt og blank svart kattedesign, noe som gir dette terrengverktøyet et raffinert utseende og følelse.

Ripstick 94W Black Edition viser en blanding av allsidighet og stabilitet for å erobre alle forhold fjellet har å tilby. På hardpack fungerer den glatt og selvsikker som en all-mountain ski, mens den i myk snø flyter og skjærer som en storfjellsski. Den Tubelite Woodcore, med, to karbon stenger etter sidecut har blitt forbedret med QuadRod Technology optimalisert for kvinner; to ekstra karbonstenger plassert i spissen og halen, for elite kraftoverføring med balansert følelse. Carbon Line, en netting karbonvev plassert langs innsiden av spissen og halen er bundet av et ekstra lag av karbon under bindingen for overlegen glatthet og fremmer en naturlig flex mønster for intuitiv kraftoverføring med letthet. Begge teknologiene forsterker vår asymmetriske amfibieprofil for å gi eksepsjonelt kantgrep og manøvrerbarhet til vår mest allsidige form. All teknologien er pakket inn i en sexy og sofistikert, matt og blank svart kattedesign, noe som gir denne skien et raffinert utseende og følelse.

VIKTIGE EGENSKAPER
Fotavtrykk i hele fjellet
Beste kombinasjon av flotasjon og kantgrep
Mest allsidige ytelse under alle forhold
Førsteklasses materialer og teknologi innstilt for kvinner

AMPHIBIO CARBON LINE TECHNOLOGY - TILLITSBYGGENDE YTELSE FOR ENHVER SITUASJON PÅ FJELLET.
Amphibio Carbon Line-teknologi er en kombinasjon av innovasjoner som gir den beste balansen mellom lett konstruksjon og kraft og ytelse. Amphibio Carbon Line-teknologien løfter det asymmetriske skidesignet til neste nivå ved å strategisk plassere karbonforsterkning over innsiden av skiene og gi mer kraft i svingen, mens karbonstenger satt inn i trekjernen maksimerer vektbesparelser og generell stabilitet. Sluttresultatet er en ekstremt lett ski med høy ytelse med kompromissløs allsidighet og jevn ytelse.

Amphibio Profile 
Amphibio-teknologi er et revolusjonerende skidesign som integrerer både rocker- og camberprofiler i dedikerte venstre og høyre ski. Amphibio-ski har en buet innvendig kant som sikrer presisjon, kantgrep og stabilitet - mens en vippende ytterkant gir tilgivelse, svingbarhet og jevne, glatte overganger

SST Construction
SST-konstruksjonen gir rask, kvikk og direkte kraftoverføring fra ski til snø, samt gir eksepsjonell vridningsstivhet

Tubelite Woodcore
For å lage TubeLite Woodcore settes to super lette karbonrør inn i en lett laminert trekjerne. Disse rørene går langs lengden på ski etter buen til sidesnittet. De gir vridningsstabilitet og kraftig tilbakeslag mens de tillater materialreduksjon av kjernen. Resultatet er utrolig lett respons og stabilitet

100% Vesirkulerte Vapor Tip Inserts
Å gjøre en forskjell i bærekraft er motoren i hver prosess, og bruk av 100% resirkulerte materialer i komponentene i våre produkter er en tilnærming vi tar for å redusere avfall. Fullstendig resirkulert polyetylentereftalat (PET), hovedingrediensen i plastflasker, behandles til skummaterialer med høy ytelse som er lette, sterke og brukes i VaporTip-forsterkningen

Quadrod Reinforcement
Utvidet på sin TubeLite Woodcore, som har to full lengde karbonstenger plassert i kjernen, ved siden av kantene og formen på sidecut, ved å legge til to ekstra karbonstenger til midten av skien, en i spissen og en i halen, noe som resulterer i QuadRod Technology. Den leverer jevnhet og grep på neste nivå, med et naturlig flexmønster for den perfekte blandingen av leken, men likevel kraftig ytelse.

CAROLINE GLEICH ANMELDELSE RIPSTICK 94 W - VIDEO

ELAN RIPSTICK WOMENS BLACK EDITION SERIES - VIDEO

ELAN OG BÆREKRAFT


Den menneskelige tilknytningen til naturen er grunnleggende, unik og så langvarig at vi føler at den er en del av vårt eget DNA. Denne dype forbindelsen har spilt en avgjørende rolle i menneskehetens evne til å tilpasse seg forholdene og utvikle sitt innovative potensial. For de av oss som alltid har levd nær vinteren, har oppfinnsomhet og innovasjon vært en livsstil og bærekraftig fremgang. Elan ble født inn i vinteren, til et sted med uberørt natur, og har gjennom sitt engasjement for innovasjon blitt et selskap som setter bærekraft i sentrum av sin eksistens.

Slovenia regnes som fødestedet til ski. Vi har stått på ski i bakkene i nesten 400 år, og i mer enn 75 år har vi utviklet ski i verdensklasse og innovative systemer som setter trender innen ski i Begunje i det østlige hjørnet av Alpene. Vår historie har vært en vei med konstant testing og forbedring. Hvert utstyr som bærer ELAN-navnet, har en garanti for varig kvalitet og en forpliktelse til miljømessig bærekraft. Å være bærekraftig av natur er et ansvar som former vår forretningsetikk og styrer våre produksjonsmetoder.

VIET TIL INNOVASJON, FORPLIKTET TIL BÆREKRAFT
Våre produkter skaper uforglemmelige øyeblikk for alle skiløpere som tilbringer fritiden i fjellet med venner og familie. Vi er en del av idrett og kultur, men som selskap er vi også en kommersiell enhet som er bevisst vårt ansvar for å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner.

Planeten vår varmes raskt opp, og det vitenskapelige samfunnet er enstemmig bekymret for at denne trenden bare kan begrenses av et raskt og gjennomtenkt sett med bærekraftige tiltak. Hos Elan ønsker vi å bidra til en mer bærekraftig fremtid gjennom vår forretningspraksis og tilpasse våre aktiviteter på alle viktige områder deretter.

INNEN ÅR 2030 VIL VI FOKUSERE VÅR VIRKSOMHET PÅ:

  • Forbedre energieffektiviteten og dermed redusere klimagassutslippene i våre egne prosesser.
  • Redusere utslipp av flyktige organiske forbindelser (VOC).
  • Optimalisering av bærekraften i forsyningskjeden.
  • Øke resirkulert innhold i produkter og øke gjenvinningen av materialer som brukes i produksjonen av produkter.
  • Øke andelen resirkulert avfall.
  • Sikre et tryggere, sunnere, mer behagelig og arbeidervennlig miljø.

LOKAL KUNNSKAP, REGIONAL SOURCING, GLOBALT EKSEMPEL
Bærekraftig virksomhet har vært en del av Elans identitet i flere tiår, ettersom selskapet har vokst fra en visjonær idé fra grunnleggeren Rudi Finžgar, til en ledende internasjonal produsent. Gjennom hele utviklingen har Elan holdt seg helt på sitt opprinnelige sted hvor alle produksjonsfaser utføres vertikalt. Vi er det eneste globale skiproduksjonsselskapet som kan hevde at produktene våre er håndlaget på ett sted.

Innovasjon tar form uansett hvor vi står overfor reelle utfordringer - for Elan er det i fjellet. På Elan-fabrikken rager Alpene 2000 meter over anlegget vårt, og bakgården vår er vårt testområde. Vårt firma er stolt av sitt lokalsamfunn, som vi aktivt samarbeider med.

ENERGI- OG KLIMAGASSUTSLIPP
Fra og med 2022 drives produksjonen vår av elektrisitet generert 100 % fra bærekraftige fornybare energikilder (RES). Ved å bytte til ren energi har vi redusert de årlige klimagassutslippene fra produksjonsprosessene våre med 498 tonn CO2-ekvivalenter, noe som ville ha krevd 15 000 trær å absorbere. Fra og med 2022 vil vi dekke omtrent 15% av vårt energibehov med vår egen solgenererte kraft, og vi er fast bestemt på å øke denne prosentandelen i løpet av de kommende årene.

BÆREKRAFT I FORSYNINGSKJEDEN
99% av råvarene som brukes til å lage Elan ski er hentet fra Europa og valgt etter de høyeste standarder. Så mye som 68% av alle materialer produseres innenfor en radius på 400 kilometer fra selskapets hovedkvarter, og 18% hentet direkte fra Slovenia. Alt trevirke som brukes til å lage skiene våre er verifisert, sporbart og bærekraftig hentet.

INNOVASJON FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID
Elan har som mål å gi et globalt bærekraftig bidrag til skiindustrien gjennom innovativ bruk av teknikker og teknologier. I 2017 utviklet vi og var de første til å bruke en teknologi for direkte digital utskrift på ski som reduserer bruken av VOC-er (flyktige organiske forbindelser) betydelig.

VÅRE BALANSER ER GRØNNE
Hos Elan måler vi virksomhetens bærekraft med et metodologisk rammeverk kalt Triple Bottom Line, men forretningsresultatene er bare en av de tre P-ene for Elans suksess. Våre aktiviteter er først og fremst fokusert på menneskers sosiale velvære og et bærekraftig fotavtrykk på planeten.

MENNESKER
Elan nyter omdømmet som et sosialt ansvarlig selskap.

Elan er et familievennlig miljø som er avhengig av lokal kunnskap og generasjonsoverføring av ferdigheter. Mange av våre ansatte er en del av vårt merke for andre eller tredje generasjon, og sørger for at vi nøye forvalter vår arv og utvikler vår sosiale identitet.

Vi er en aktiv partner og interessent i den bredere sosiale dialogen og en assosiert partner for sosialt ansvarlige prosjekter i Slovenia. Vi er forpliktet til å utvikle skikulturen og opprettholde en vellykket skitradisjon i Slovenia.

En spesiell omtale bør også gjøres om Elan Museum - det slovenske alpine skimuseet - som er en viktig del av vårt produksjonsanlegg i Begunje. Vi respekterer vår historie og tradisjoner og videreformidler stolt våre historier til kommende generasjoner.

PLANETEN VÅR
Vi streber etter bærekraftig drift ved å skaffe bærekraftige innsatsfaktorer, fornybar energi og optimalisere produksjons- og forretningsprosesser langs hele verdikjeden.

Med vår forpliktelse til bærekraftig virksomhet støtter vi slovenske bevaringsprosjekter, da vi lidenskapelig mener at gjennomsiktig og faktabasert kommunikasjon er en viktig del av vårt samfunnsansvar.

Elan har jobbet tett med det slovenske skogbruksinstituttet for å skaffe en del av treet til våre fremtidige behov fra selskapets umiddelbare omgivelser.

PROFITT
Å kunne kreve 100% håndlaget i de slovenske Alpene er et privilegium, og å drive en industriell aktivitet i nærheten av fjellhabitater kommer med et stort ansvar. Elan sikrer operativ fortreffelighet samtidig som man respekterer mennesker, lokalsamfunn og miljø. Selskapet er 100 % drevet av fornybar energi, og bærekraften i våre forretningsprosesser er integrert i den strategiske retningen av virksomheten gjennom et økende antall løsninger. Elan er opptatt av å kontinuerlig redusere sitt miljøavtrykk, både i vinterdivisjonen og i konsernets virksomhet.

"Når du setter bærekraft i sammenheng med en forretningsbalanse og bruker den som en hjørnestein i forretningsetikken, forvandles den til en mulighet til å drive den strategiske retningen for virksomheten og utnytte det innovative potensialet. Teamet som i dag utgjør Elans vinterdivisjon har fått et selskap med en 75 år lang historie. Når vi ser mot de neste 75 årene, kan vi ikke komme forbi det faktum at veien for å komme dit er tett sammenflettet med vårt forhold til miljøet. Elan er en del av dette miljøet, våre ansatte er en del av dette fellesskapet, vi har vært i denne alpelandsbyen siden begynnelsen, og det faktum at vi er i stand til å vokse i balanse med naturen og gi tilbake så mye som vi tar, er en del av Elans DNA. Når arbeidet ditt er så tett sammenvevd med naturen, blir grensene mellom personlig engasjement for fremtidens miljø og virksomhetens forpliktelse til bærekraftig vekst uklare. Men det er derfor vi er bærekraftige av natur.» - Leon Korošec, direktør for Elans vinteravdeling.DU VELGER MER BÆREKRAFTIG PRODUKT

  • 100 % grønn energi i produksjonsprosessen.
  • Mer enn 70 % av skivolumet er laget av naturlige og resirkulerte materialer.
  • Miljøvennlig utskriftsteknologi. Grafikk produseres ved hjelp av digital printteknologi som er miljøvennlig og VOC-fri.