LES MER OM VOYAGER

Voyager er et svært innovativt produkt som Elan har fokusert på de siste tre årene. Det beviser at Elan fortsatt er et av de ledende merkene innen innovasjon i skibransjen. Voyager er den første fullt funksjonelle alpine foldeskien som skjærer kantene som en racerski og håndterer ethvert terreng med letthet. Elans revolusjonerende Connect Tech har gjort sammenleggbare ski enkle og effektive for transport uten å ofre ytelsen i bakken. Denne innovative teknologien er så god at selv de mest erfarne skiløpere ble helt overveldet da vi viste dem skien foldet etter at de hadde kjørte dem. Elans unike Amphibio Profile, Laminated woodcore og RST-sidevegg garanterer ytelsen du forventer av Elan, mens en spesialdesignet Fusion plate og Connect Tech-strukturer er integrert i skienes ytelse, samtidig som den lar den foldes.

KOBLE TIL TEKNOLOGI®
Hemmeligheten bak Voyager er Elans revolusjonerende Connect Technology® som bruker en fireakset mekanisme som binder og forsegler skien sammen ved foldeskjøten. Dette kombineres med en karbonforsterket fusjonsplate som fungerer som en bærende plattform for støtte. De to komponentene jobber sammen for å gi stivhet til skien for overlegen ytelse, men lar også skien brettes inn i en kompakt, lett å transportere pakke.
Voyager er håndlaget i de slovenske Alpene – og har Elans unike Amphibio-teknologi – et revolusjonerende skidesign som integrerer både rocker- og camberprofiler i dedikerte venstre og høyre ski. Den cambered innvendige kanten sikrer presisjon, kantgrep og stabilitet - mens en rockered ytterkant er tilgivende og gir smørmyke overganger. Til slutt garanterer laminert trekjerne, titanforsterkning, karbonboks og RST maksimalt hold fra spiss til hale.

Amphibio Profile 
Amphibio teknologi er et revolusjonerende skidesign som integrerer både vippe- og camberprofiler i dedikerte venstre og høyre ski. Amfibieski har en cambered innvendig kant som sikrer presisjon, kantgrep og stabilitet - mens en rockered ytterkant gir tilgivelse, sving og jevne overganger

Laminert Trekjerne
Denne tip-to-tail laminerte woodcore er spesielt formet for hver modell og størrelse. Bruk av forskjellige tretyper i ulike kombinasjoner gjør det mulig å justere flexmønsteret for ulike typer ytelse. Denne ekstremt responsive og svært holdbare trekjernen overfører kraft direkte til kantene og utmerker seg under en rekke forhold

RST Contstruction
RST Construction optimaliserer overføringen av kraft og energi fra skiløperen til kanten, og gir maksimal kanthold fra spissen til halen på skien.

Titanium forsterkning

Connect Technology®
Elans revolusjonerende Connect Technology®, som bruker en svært avansert mekanisme som binder og forsegler skien sammen ved foldeskjøten, og lar skien foldes sammen til en kompakt pakke som er enkel å transportere. Alle komponenter glir sammen og tetter sikkert, noe som gjør en strukturelt sterk, robust og livlig ski for en flott opplevelse.

  

VANLIGE SPØRSMÅL OM VOYAGER

Hvor raskt Voyager-skiene brettes ut/brettes ut?
Fra foldet posisjon til utbrettet posisjon tar det rundt 15-30 sekunder å sette begge skiene i skiposisjon. Det er en veldig praktisk og enkel prosess. Først låser du opp sikkerhetsmekanismen, bretter den deretter ut, roterer platen i alle retninger og justerer den til skien. For å fullføre prosessen, lås mekanismene foran og bak på platen og slipp bremselåsen for å sikre skimodus. Hvert trinn i prosessen er merket på selve skien for å forhindre feil. Den omvendte prosessen er den samme i tid og trinn.

Hvordan har Voyager-ski blitt testet?
Voyager ski har blitt testet og utprøvd av ulike toppnivå skiløpere. De overholder også de høyeste Elan-kvalitetsstandardene og gikk gjennom en intensiv laboratorietestprosess. Videre vises "beviset" på testprosessen i en video med Filip Flisar, verdensmester i skicross, som bare hadde ett oppdrag; For å teste Voyager til det ytterste. Hvis du vil se den, kan du søke etter »Ski is the Limit« videoen. Utviklingsprosessen startet med et konsept som ble utviklet til mer enn 25 forskjellige prototyper, for først å teste funksjonaliteten til mekanismen. Dette ble etterfulgt av kontinuerlig utvikling av flere prototyper med mål om å finne skien med de perfekte skiegenskapene. Ski ble testet av forskjellige skiløpere, på forskjellige steder rundt om i verden, og forskjellige snøforhold. Skiløpere testet forskjellige geometrier, konstruksjoner, mekanismer og innstillingsinnstillinger for å presse grensene for hva som er mulig.

Hvor holdbare er Voyager-skiene?
Voyager ski er ekstremt slitesterke. Foldemekanismen er sterk og bygget på kunnskapen Elan fikk med den sammenleggbare hærskien for spesielle fjellstyrker. Connect-teknologien® er designet til perfeksjon. Voyager-skiene er også bygget med sterke strukturelle forsterkningselementer; karbonboksteknologi, karboninfundert fusjonsplate, titanforsterkning og mange flere andre svært holdbare komponenter. Disse skiene takler selv den mest krevende bruken. Se video "Skis the limit"

Lager ikke Elan allerede en sammenleggbar ski?
Det er sant. Historien om sammenleggbare ski begynte med den aller første funksjonelle touring-foldeskien kalt IBEX Tactix, som ble utviklet i samarbeid med den slovenske hæren for å øke mobiliteten, transportevnen og helikopteroperasjonene. Elan har nå forvandlet dette produktet og ideen til et produkt for en daglig bruker som er ivrig etter å besøke fjellene i helgene med toppnivå.

Vekt på skiene?
Vekten av ski i lengde 160 cm er 3400 g per ski. Denne vekten viste seg å være den beste blandingen av all-mountain performance ski, spesielt for ski med et så bredt spekter av evner og topppresterende egenskaper. Voyager tilbys i to forskjellige pakker. Voyager 1P Skibag med ski veier 8,5 kg totalt. Det er en superenkel håndbagasje som kan oppbevares praktisk talt hvor som helst. Boliger, leiligheter, eller til og med baksiden av bilen. Dette gjør det mulig for skiløperen å reise raskt og enkelt, så beslutningen om å gå på ski er avhengig av tidsstyring, ikke klargjøring av utstyret.
Den andre sekken er Voyager Travel-vesken, som veier 13,8 kg inkludert ski. Dette er en super glatt håndbagasje, for å reise enda lenger med alt skiutstyr, selv med fly.

Hva er dimensjonene på de foldede skiene?
De brettes mellom 93 cm for størrelse 172 cm og 87 cm for størrelse 160 cm. Skiene kan pakkes i en reiseveske med en lengde på 100cm og en innsjekkingsgodkjent total lengde på 156cm eller i en 100cm lang 1-par bag som passer i de fleste bagasjerom i bilen

AWARDS

PD2021_BoB.pngVOYAGER AWARDS.png

Elan Voyager design collage

ELAN OG BÆREKRAFT


Den menneskelige tilknytningen til naturen er grunnleggende, unik og så langvarig at vi føler at den er en del av vårt eget DNA. Denne dype forbindelsen har spilt en avgjørende rolle i menneskehetens evne til å tilpasse seg forholdene og utvikle sitt innovative potensial. For de av oss som alltid har levd nær vinteren, har oppfinnsomhet og innovasjon vært en livsstil og bærekraftig fremgang. Elan ble født inn i vinteren, til et sted med uberørt natur, og har gjennom sitt engasjement for innovasjon blitt et selskap som setter bærekraft i sentrum av sin eksistens.

Slovenia regnes som fødestedet til ski. Vi har stått på ski i bakkene i nesten 400 år, og i mer enn 75 år har vi utviklet ski i verdensklasse og innovative systemer som setter trender innen ski i Begunje i det østlige hjørnet av Alpene. Vår historie har vært en vei med konstant testing og forbedring. Hvert utstyr som bærer ELAN-navnet, har en garanti for varig kvalitet og en forpliktelse til miljømessig bærekraft. Å være bærekraftig av natur er et ansvar som former vår forretningsetikk og styrer våre produksjonsmetoder.

VIET TIL INNOVASJON, FORPLIKTET TIL BÆREKRAFT
Våre produkter skaper uforglemmelige øyeblikk for alle skiløpere som tilbringer fritiden i fjellet med venner og familie. Vi er en del av idrett og kultur, men som selskap er vi også en kommersiell enhet som er bevisst vårt ansvar for å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner.

Planeten vår varmes raskt opp, og det vitenskapelige samfunnet er enstemmig bekymret for at denne trenden bare kan begrenses av et raskt og gjennomtenkt sett med bærekraftige tiltak. Hos Elan ønsker vi å bidra til en mer bærekraftig fremtid gjennom vår forretningspraksis og tilpasse våre aktiviteter på alle viktige områder deretter.

INNEN ÅR 2030 VIL VI FOKUSERE VÅR VIRKSOMHET PÅ:

  • Forbedre energieffektiviteten og dermed redusere klimagassutslippene i våre egne prosesser.
  • Redusere utslipp av flyktige organiske forbindelser (VOC).
  • Optimalisering av bærekraften i forsyningskjeden.
  • Øke resirkulert innhold i produkter og øke gjenvinningen av materialer som brukes i produksjonen av produkter.
  • Øke andelen resirkulert avfall.
  • Sikre et tryggere, sunnere, mer behagelig og arbeidervennlig miljø.

LOKAL KUNNSKAP, REGIONAL SOURCING, GLOBALT EKSEMPEL
Bærekraftig virksomhet har vært en del av Elans identitet i flere tiår, ettersom selskapet har vokst fra en visjonær idé fra grunnleggeren Rudi Finžgar, til en ledende internasjonal produsent. Gjennom hele utviklingen har Elan holdt seg helt på sitt opprinnelige sted hvor alle produksjonsfaser utføres vertikalt. Vi er det eneste globale skiproduksjonsselskapet som kan hevde at produktene våre er håndlaget på ett sted.

Innovasjon tar form uansett hvor vi står overfor reelle utfordringer - for Elan er det i fjellet. På Elan-fabrikken rager Alpene 2000 meter over anlegget vårt, og bakgården vår er vårt testområde. Vårt firma er stolt av sitt lokalsamfunn, som vi aktivt samarbeider med.

ENERGI- OG KLIMAGASSUTSLIPP
Fra og med 2022 drives produksjonen vår av elektrisitet generert 100 % fra bærekraftige fornybare energikilder (RES). Ved å bytte til ren energi har vi redusert de årlige klimagassutslippene fra produksjonsprosessene våre med 498 tonn CO2-ekvivalenter, noe som ville ha krevd 15 000 trær å absorbere. Fra og med 2022 vil vi dekke omtrent 15% av vårt energibehov med vår egen solgenererte kraft, og vi er fast bestemt på å øke denne prosentandelen i løpet av de kommende årene.

BÆREKRAFT I FORSYNINGSKJEDEN
99% av råvarene som brukes til å lage Elan ski er hentet fra Europa og valgt etter de høyeste standarder. Så mye som 68% av alle materialer produseres innenfor en radius på 400 kilometer fra selskapets hovedkvarter, og 18% hentet direkte fra Slovenia. Alt trevirke som brukes til å lage skiene våre er verifisert, sporbart og bærekraftig hentet.

INNOVASJON FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID
Elan har som mål å gi et globalt bærekraftig bidrag til skiindustrien gjennom innovativ bruk av teknikker og teknologier. I 2017 utviklet vi og var de første til å bruke en teknologi for direkte digital utskrift på ski som reduserer bruken av VOC-er (flyktige organiske forbindelser) betydelig.

VÅRE BALANSER ER GRØNNE
Hos Elan måler vi virksomhetens bærekraft med et metodologisk rammeverk kalt Triple Bottom Line, men forretningsresultatene er bare en av de tre P-ene for Elans suksess. Våre aktiviteter er først og fremst fokusert på menneskers sosiale velvære og et bærekraftig fotavtrykk på planeten.

MENNESKER
Elan nyter omdømmet som et sosialt ansvarlig selskap.

Elan er et familievennlig miljø som er avhengig av lokal kunnskap og generasjonsoverføring av ferdigheter. Mange av våre ansatte er en del av vårt merke for andre eller tredje generasjon, og sørger for at vi nøye forvalter vår arv og utvikler vår sosiale identitet.

Vi er en aktiv partner og interessent i den bredere sosiale dialogen og en assosiert partner for sosialt ansvarlige prosjekter i Slovenia. Vi er forpliktet til å utvikle skikulturen og opprettholde en vellykket skitradisjon i Slovenia.

En spesiell omtale bør også gjøres om Elan Museum - det slovenske alpine skimuseet - som er en viktig del av vårt produksjonsanlegg i Begunje. Vi respekterer vår historie og tradisjoner og videreformidler stolt våre historier til kommende generasjoner.

PLANETEN VÅR
Vi streber etter bærekraftig drift ved å skaffe bærekraftige innsatsfaktorer, fornybar energi og optimalisere produksjons- og forretningsprosesser langs hele verdikjeden.

Med vår forpliktelse til bærekraftig virksomhet støtter vi slovenske bevaringsprosjekter, da vi lidenskapelig mener at gjennomsiktig og faktabasert kommunikasjon er en viktig del av vårt samfunnsansvar.

Elan har jobbet tett med det slovenske skogbruksinstituttet for å skaffe en del av treet til våre fremtidige behov fra selskapets umiddelbare omgivelser.

PROFITT
Å kunne kreve 100% håndlaget i de slovenske Alpene er et privilegium, og å drive en industriell aktivitet i nærheten av fjellhabitater kommer med et stort ansvar. Elan sikrer operativ fortreffelighet samtidig som man respekterer mennesker, lokalsamfunn og miljø. Selskapet er 100 % drevet av fornybar energi, og bærekraften i våre forretningsprosesser er integrert i den strategiske retningen av virksomheten gjennom et økende antall løsninger. Elan er opptatt av å kontinuerlig redusere sitt miljøavtrykk, både i vinterdivisjonen og i konsernets virksomhet.

"Når du setter bærekraft i sammenheng med en forretningsbalanse og bruker den som en hjørnestein i forretningsetikken, forvandles den til en mulighet til å drive den strategiske retningen for virksomheten og utnytte det innovative potensialet. Teamet som i dag utgjør Elans vinterdivisjon har fått et selskap med en 75 år lang historie. Når vi ser mot de neste 75 årene, kan vi ikke komme forbi det faktum at veien for å komme dit er tett sammenflettet med vårt forhold til miljøet. Elan er en del av dette miljøet, våre ansatte er en del av dette fellesskapet, vi har vært i denne alpelandsbyen siden begynnelsen, og det faktum at vi er i stand til å vokse i balanse med naturen og gi tilbake så mye som vi tar, er en del av Elans DNA. Når arbeidet ditt er så tett sammenvevd med naturen, blir grensene mellom personlig engasjement for fremtidens miljø og virksomhetens forpliktelse til bærekraftig vekst uklare. Men det er derfor vi er bærekraftige av natur.» - Leon Korošec, direktør for Elans vinteravdeling.DU VELGER MER BÆREKRAFTIG PRODUKT

  • 100 % grønn energi i produksjonsprosessen.
  • Mer enn 70 % av skivolumet er laget av naturlige og resirkulerte materialer.
  • Miljøvennlig utskriftsteknologi. Grafikk produseres ved hjelp av digital printteknologi som er miljøvennlig og VOC-fri.