Beskyttelsen fra fortidens hjelmer var uoversiktlig, ubehagelig og umoderne. I dag er de elegante og er optimalisert for beskyttelse, ventilasjon og minimalt volum og vekt.
Ta en titt på innovative materialer nedenfor som har bidratt til å produsere mye mer effektive Smith sykkel- og skihjelmer.
Hjelmene er utformet med Koroyd - bikakelignende nettverk av polykarbonatsylindere termisk sveiset sammen. Dette materialet absorberer støt ved å knuse innover på en kontrollert måte, reduserer nedslagets energi og redusere traumenivået. Knusekraften avleder også energien med en hastighet på 30% bedre enn ekspandert polystyren (EPS) skum, materialet som oftest brukes til hjelmforinger. Den lette egenskapen til dette materialet tillater også økt luftstrøm og en reduksjon i den totale størrelsen på hjelmen.

En annen nyskapning som er funnet i Smith-hjelmer er “slip-plane” ofte referert til som MIPS. Multi-directional Impact Protection System, (MIPS), er en tynn, lavfriksjonsforing inne i hjelmen som lar det ytre skallet gli noen få millimeter over skallen ved påvirkning, noe som reduserer rotasjonskraften og energimengden som overføres til hodet i en skrå kollisjon (også referert til som en ikke-head-on kollisjon eller flerdimensjonal kollisjon).
MIPS EFFEKT.jpg

Se etter et sikkerhetsmerke.
En sertifiseringsmerke fra US Consumer Product Safety Commission (CPSC 1203) eller American Society for Testing and Materials (ASTM-2040) betyr at hjelmen er testet og oppfyller forbundets sikkerhetsstandarder for forbrukere i Nord-Amerika. Forbrukere som bruker hjelmer i Europa eller resten av verden. Forsikre deg om at hjelmen din har sertifiseringsetiketter fra (CE EN1077) (CE EN -1078)

Sørg for riktig passform
Hjelmen din må passe riktig. Hjelmer som ikke er montert ordentlig, kan det hende at de ikke holder på i tilfelle et slag. En feil montering vil redusere hjelmenes effektivitet.

  • Pass godt sammen med hodet og delvis komprimerer fôringen, selv uten at stroppene er strammet
  • Vær komfortabel, ikke for stram
  • Ikke bevege seg selv når du rister på hodet
  • Når du forskyver hjelmen til side eller fremover og bakover skal huden på hodet rynkes
  • Tillat finjustering via justeringer for fremover og i sideretningen
  • Integrerer godt både med goggles og briller

Sjekk for ventilasjon
En hjelm som gir mulighet for luftstrøm vil gi deg en mer behagelig tur og holde svetten (noe) i sjakk. Noen hjelmer har justerbare ventilasjonsåpninger slik at du kan finjustere luftmengden.