LES MER OM PRODUKTET

ECONYL.jpg
Vi i Marmot har produkter som er laget av ECONYL, og derfor er det viktig å dele informasjon om dette materialet med dere. Materialet er 100% regenerert nylongarn, produsert av avfall som fiskegarn, stoffskrap, teppegulv og industriell plast. Denne typen nylon kan gjenvinnes i det uendelige. Selvom vi støtter materialet, så er det noen ulemper ved det også, som vi ønsker å informere dere om. 

PRODUKSJONSPROSESSEN
Kort fortalt produseres materialet i Nord-Italia, hvor de bruker syntetisk avfall som industriell plast, avfallsduk og fiskenett fra havet. Videre resirkuleres dette og blir regenerert til et nytt nylon garn, av akkurat samme kvalitet som nylaget nylon. 

FORDELER MED ECONYL
Det er mange fordeler med materialet. Først og fremst er det 100% resirkulerbart. For hvert 10 000 tonn ECONYL materiale som produseres, spares 70000 fat med råolje og 65100 tonn med CO2 utslipp unngås. Ettersom fiskenett blir samlet opp fra havet i produksjonsprosessen, vil fisk og andre arter i havet bli beskyttet fra å kunne bli viklet inn i overflødig garn. 
Materialet gir ikke bare bærekraftige fordeler. Denne typen nylon kan gjenvinnes i det uendelige og kan gi firmaer muligheter til å lage nye produkter uten å måtte bruke nye ressurser. Stoffet er allsidig, elegant og elastisk. I tillegg er stoffet motstandsdyktig mot klor, solkrem og oljer. Det er en vinn-vinn situasjon!

ULEMPER MED ECONYL
Selvom det er mange fordeler med ECONYL, så er det fortsatt noen ulemper som er viktig å vite om. Når man vasker plagg som inneholder ECONYL vil små mengder mikroplast frigjøres. Mikroplast er alle små plastfragmenter, som er mindre enn 5 millimeter. Mikroplast er veldig vanskelig å bryte ned, og er derfor lite miljøvennlig. Det er alikevel måter å minimere mikroplast, som å bruke vaskeposer ved klesvask, eller ha et spesielt filter i vaskemaskinen.

STØRRELSESGUIDE HERRER

Størrelse XS S M L XL XXL
Størrelse 28 30 32 34 36 38
Ermer (cm)    78.5 81.5 83.5 86.5 89 91.5
Bryst (cm) 84 - 89 91 - 96 99 - 104 106 - 112 114 - 120 121 - 127
Midje (cm) 68 - 74 76 - 79 81 - 84 86 - 91 94 - 99 99 - 107
Hofter (cm) 86 - 89 91 - 94 96 - 99 101 - 107 109 - 114 114 - 122

MARMOT OG BÆREKRAFT

HISTORIEN OM MARMOT
Marmot har siden sin beskjedne start i 1974 tatt store steg mot å være en av verdens ledende produsenter av teknisk bekledning, telt og soveposer. Alt startet som en beskjeden klatreklubb for aktive studenter i USA med en unik interesse for klatring og utendørs aktiviteter. Det var trangen til å skape optimale opplevelser som førte til at de to kameratene fattet interesse for å utvikle produkter som ville bidra til at deres ekspedisjoner ble enda bedre. Det var spesielt interessen for dun og egenskapene i kalde omgivelser som var den største lidenskapen. Deres første produserte sovepose CWM med temperatur rating på -40 c er fortsatt med i kolleksjonen, klart i en mer moderne utførelse. Marmot sin største og første samarbeidspartner helt i fra begynnelsen var GORE-TEX® noe som gjør Marmot til den partneren som har lengst fartstid/samarbeid med GORE-TEX® gjennom tidene. I tillegg til samarbeidet med Gore, har Marmot utviklet egne materialer for å optimalisere pustegenskaper og vannbestandighet i samarbeid med egne atleter for å skape produkter som passer inn naturens utfordrende elementer. https://www.marmot.eu/our-story.html

BLUE SIGN
Marmot bruker Bluesign, organisk bomull, GOTS, samt Envirofree, et Marmot-initiativ for å redusere kjemikalier i produksjonsprosessen. Gjennom sin Marmot Down Policy er de forpliktet til etisk behandling av dyr under produksjon. De støtter også en rekke sosiale og bevarende oppsøkende innsatser.

Marmots retningslinjer for dyrerettigheter: Vi tror på human behandling av dyr. Vi bruker ikke dun levert av "live pluck"-operasjoner. Vi bruker kun dun gitt etter at gjess er høstet til mat. Leverandørene våre er pålagt å bekrefte at de overholder våre retningslinjer for dyrerettigheter.

BÆREKRAFT MARMOT
Marmot er fullt forpliktet til bærekraft og miljøvern. Det er stadig flere produkter i kolleksjonen som er laget av resirkulert polyester, økologisk bomull og andre miljøvennlige materialer. Vi veiledes av følgende premiss: Hvis vi kan oppnå samme eller bedre produktytelse ved å bruke miljøvennlige stoffer, vil vi bruke dem. Nedenfor kan du lese mer.

https://www.marmot.eu/sustainability.html
https://www.marmot.eu/sustainability-people.html
https://www.marmot.eu/sustainability-product.html
https://www.marmot.eu/sustainability-planet.html
https://www.marmot.com/vendor-compliance-policy.html