LES MER OM RFIT SERIEN

R/FIT SERIEN / ALL MOUNTAIN
R/Fit`s chassisarkitektur er det selskapet kaller en "Next Gen" 2-Piece Overlap Design. R/Fit-modeller er utviklet ved bruk av avansert CAD-designteknologi og 3D-prototyping som lar Roxa`s ingeniører optimere strukturell integritet samtidig som de reduserer unødvendig bulk og materiale. Dette kombinert med bruken av avanserte polymerer, som Grilamid og polyuretaner av teknisk kvalitet, resulterer i en høyytelses skistøvel med lav masse og ultralett vekt. R/Fit har også en 102-104 mm BioFit lest. BioFit er en anatomisk støpelest med forhåndsformet relieff i de vanligste passformene som gir en enestående og allsidig passform. R/Fit-modeller kan også varmestøpes for å forbedre passformen ytterligere om nødvendig. Toppmodellen i R/Fit-serien, R/Fit 130 I.R., er en av de letteste alpinskoen som noen gang er tilbudt, med en vekt på 1675 gram!

Modeller:
Herre: R/FIT 130 I.R. | R/FIT 120 I.R. | R/FIT 120 | R/FIT 100 | R/FIT 90 | R/FIT 80 | R/FIT SPORT
Dame: R/FIT W 95 | R/FIT W 85 | R/FIT W 75 | R/FIT SPORT W

Women's specific cuff
Designet av skaftet (cuffen) på støvelen, som er spesifikt tilpasset kvinners anatomi og behov. Dette betyr at cuffs i kvinners støvler er formet og konstruert for å passe bedre til kvinners ben, ankler og legger.

Typiske egenskaper ved en women's specific cuff inkluderer:

  • Lavere høyde: Kvinnelige skiløpere har ofte kortere legger og lavere ankler enn menn, så cuffs designet for kvinner vil være litt kortere for å gi bedre passform og komfort.
  • Smalere profil: Kvinner har generelt sett smalere ankler og legger sammenlignet med menn, så cuffs for kvinner vil ha en smalere profil for å gi en mer nøyaktig passform og bedre støtte.
  • Formtilpassede egenskaper: Formen og kurvene på cuffs for kvinner kan være tilpasset kvinnelig anatomi for å gi bedre støtte og komfort, spesielt rundt området for legg og ankler.

Denne tilpasningen til kvinner er ment å gi en mer behagelig og effektiv opplevelse på fjellet, samtidig som den sikrer optimal ytelse og støtte gjennom hele skituren.

Ultralon foam
Et spesifikt skummateriale som brukes i konstruksjonen av Roxa alpinstøvler. Ultralon foam er en type skum laget av et materiale kalt Ethylene-vinyl acetate (EVA), som er kjent for sin lette vekt, støtdempende egenskaper og holdbarhet. Dette materialet er ofte brukt i sportsutstyr og sko på grunn av sine gode egenskaper.

Når Ultralon foam brukes i alpinstøvler, kan det bidra til å gi ekstra demping og komfort, spesielt rundt områder som ankelen og leggen. Det lette og fleksible materialet bidrar til å redusere vekten på støvelen samtidig som det gir god støtte og respons. Dette kan resultere i en mer behagelig og responsiv skiopplevelse, og det kan bidra til å redusere tretthet i føttene og bena under lange dager på fjellet.

Generelt sett brukes Ultralon foam i ulike deler av støvelen, inkludert innerfôret og polstringen, for å gi en balanse mellom komfort, ytelse og holdbarhet. Det bidrar også til å tilpasse seg individuelle fotformer og gi en mer skreddersydd passform.

C.A.C. ADJ CUFF
Står for "Calf Adaptation Construction - Adjustable Cuff" på engelsk. Dette er en funksjon som finnes i visse modeller av Roxa alpinstøvler, og det refererer til en spesiell design av mansjetten (cuffen) på støvelen.

Denne funksjonen gir muligheten til å justere mansjetten for å tilpasse seg forskjellige størrelser på leggen og ankelen. Dette gjør at skiløpere kan finjustere passformen for å oppnå optimal komfort og støtte. For eksempel kan en skiløper med en litt bredere legg eller en høyere ankel justere mansjetten for å gi mer plass og redusere trykkpunkter.

C.A.C. ADJ CUFF bidrar til å øke støvelens allsidighet og tilpasningsevne, slik at den kan passe til et bredere spekter av fotformer og størrelser. Dette kan være spesielt nyttig for skiløpere med uvanlige fotproporsjoner eller de som opplever ubehag med standardstøvler. Justeringsmuligheten gjør det også lettere å oppnå en mer skreddersydd passform, som kan forbedre både komfort og ytelse på fjellet.

GripWalk
Er en spesifikk sålesystemstandard som brukes i alpin- og fjellstøvler. Denne standarden er designet for å gi bedre gåfunksjoner og stabilitet når man går utenfor skiene, for eksempel når man går mellom parkeringsplassen og skianlegget, eller når man navigerer i fjellområder uten skiene på.

GripWalk-såler har vanligvis en spesiell sålemønsterdesign som gir bedre trekkraft på forskjellige overflater, inkludert snø, is, grus og asfalt. Dette mønsteret er utformet for å forbedre skiløperens grep og sikkerhet når de går utenfor løypene eller på ujevnt terreng.

En annen fordel med GripWalk-såler er at de er kompatible med et bredt utvalg av bindingsystemer, inkludert tradisjonelle alpinbindinger og spesifikke GripWalk-kompatible bindinger. Dette gir skiløperne fleksibilitet til å velge bindingsystemet som passer best for deres behov og preferanser.

GripWalk-såler blir stadig mer populære blant skiløpere på grunn av deres forbedrede gåfunksjoner og allsidighet. Roxa alpinstøvler som er utstyrt med GripWalk-såler, tilbyr dermed skiløpere bedre kontroll, stabilitet og komfort både på og utenfor løypene.

New 2-piece ultralight overlap design
Er en spesifikk konstruksjonsmetode som brukes i oppbyggingen av støvelskaftet (cuffen) og skallet (skaftet) på støvelen. Dette designet er utviklet for å oppnå bedre ytelse, lavere vekt og økt responsivitet.

  • "2-piece": Dette refererer til at støvelen er konstruert i to separate deler - en cuff (mansjett) og et skall (skaft). Denne todelte designen gir muligheten til å justere og tilpasse hver del uavhengig av hverandre, noe som kan bidra til å oppnå en bedre passform og komfort for skiløperen.
  • "Ultralight": Dette indikerer at materialene som brukes i konstruksjonen av støvelen er lette og veier lite. Dette er gunstig fordi det reduserer vekten på støvelen generelt, noe som kan bidra til å redusere tretthet og øke manøvrerbarheten på fjellet.
  • "Overlap design": Dette refererer til måten mansjetten og skallet overlapper hverandre. I en overlappdesign legges mansjetten delvis over skallet og låses deretter på plass, noe som gir bedre støtte og kraftoverføring når du kjører ski.

Samlet sett indikerer "New 2-piece ultralight overlap design" at Roxa har implementert en ny og avansert konstruksjonsmetode i sine alpinstøvler. Dette designet fokuserer på å kombinere lav vekt med god støtte og responsivitet for å gi skiløpere en best mulig opplevelse på fjellet

Win-Therm Insulation
Er et isolasjonsmateriale som brukes for å holde føttene varme i kaldt vær og snø. Dette isolasjonsmaterialet er utviklet for å gi termisk beskyttelse og komfort for skiløpere som tilbringer lange dager på fjellet.

Win-Therm Insulation er vanligvis laget av syntetiske fibre eller andre termiske materialer som er designet for å fange og holde på varmen. Dette bidrar til å isolere føttene fra kaldt vær og snø, samtidig som det gir pusteevne for å forhindre overoppheting og fuktighet inne i støvelen.

Fordelene med Win-Therm Insulation i Roxa alpinstøvler inkluderer:

  1. Varmekomfort: Isolasjonsmaterialet holder føttene varme og komfortable selv i ekstremt kaldt vær og snøforhold, noe som bidrar til å forlenge skidagene og øke komforten på fjellet.

  2. Pusteevne: Selv om Win-Therm Insulation holder på varmen, tillater det også fuktighet å fordampe og slippe ut av støvelen, noe som bidrar til å holde føttene tørre og komfortable.

  3. Lett vekt: Isolasjonsmaterialet er vanligvis lett i vekt, noe som bidrar til å redusere den totale vekten på støvelen og unngå unødvendig belastning på føttene og bena.

Samlet sett bidrar Win-Therm Insulation til å forbedre varmekomforten og ytelsen til Roxa alpinstøvler ved å holde føttene varme og komfortable i kaldt vær, samtidig som de opprettholder pusteevne og lett vekt.

I.R. Tongue
Er en spesifikk funksjon kalt "Intuition Rapid Tongue", som er en del av innerfôret i støvlene. Intuition Rapid Tongue er et raskt tilpassbart tungen-system som bruker varme for å forme tungen nøyaktig til skiløperens fot.

Prosessen med Intuition Rapid Tongue innebærer vanligvis oppvarming av tungen på støvelen ved hjelp av varme, for eksempel en varmluftsovn. Når tungen blir varm og myk, kan den plasseres mot skiløperens legg og fot, og deretter trykkes og formes nøyaktig til foten og leggen. Dette sikrer en skreddersydd passform som øker komforten og støtten under skikjøring.

Fordeler med I.R. tongue inkluderer:

  1. Tilpasningsdyktighet: Ved å bruke varme til å forme tungen, kan skiløpere oppnå en mer skreddersydd passform som passer til deres individuelle fotform og leggform.

  2. Komfort: Den tilpassede passformen bidrar til å redusere trykkpunkter og ubehag, noe som resulterer i en mer behagelig skiopplevelse.

  3. Støtte: En bedre passform gir økt støtte og kontroll, noe som kan bidra til å forbedre ytelsen og redusere risikoen for skader.

I.R. tongue er en innovativ funksjon som hjelper skiløpere med å oppnå en skreddersydd passform og økt komfort i Roxa alpinstøvler

TEKNISKE DETALJER

EASY ENTRY SYSTEM | NEXT GEN DESIGN | WOMEN SPECIFIC CUFF | ULTRALON LINER | C.A.C. ADJUSTABLE CUFF | BIOFIT CM | GRIPWALK

  • Konstruksjon: Overlap - 2 Piece
  • Mansjett: Fixed
  • Skallmateriale: PP+ / PP+ 
  • Spenner: 4 Alu
  • Innerstøvel: U50 LS
  • Yttersåle: GripWalk
  • For bindingssystem: Alpine / GripWalk
  • Lest: 102 - 104 mm Biofit CM
  • Flex: 75
  • Størrelser: 22.5 – 27.5 (Størrelsesguide)

Easy Entry System
Er en spesifikk funksjon som er designet for å gjøre det enklere for skiløpere å ta på seg og ta av seg støvlene. Denne funksjonen fokuserer på å gjøre prosessen med å sette på og ta av støvlene mer smidig og problemfri, noe som kan være spesielt nyttig for skiløpere som ønsker å spare tid og energi.

Vanlige kjennetegn ved "Easy entry" i alpinstøvler inkluderer:

  1. Spesiell design av mansjetten: Mansjetten på støvelen kan ha en spesiell form eller konstruksjon som gjør det enklere å åpne og lukke, slik at skiløperen kan gli foten inn og ut av støvelen med minimal innsats.

  2. Glatt materiale og konstruksjon: Materialene som brukes i støvelens konstruksjon, samt eventuelle glidelåser eller borrelåser, er utformet for å være glatte og enkle å håndtere, noe som bidrar til en jevn inngang og utgang av støvelen.

  3. Elastiske materialer: Noen modeller kan inkludere elastiske eller fleksible paneler i støvelen for å gi litt mer spillerom når man setter på eller tar av støvlene, samtidig som de gir god støtte og passform under skikjøring.

Gjennom "Easy entry"-funksjonen gjør Roxa alpinstøvler det enklere for skiløpere å komme seg ut på fjellet raskt og effektivt, og gir en mer behagelig opplevelse både før og etter skikjøring

New 2-piece ultralight overlap design
Er en spesifikk konstruksjonsmetode som brukes i oppbyggingen av støvelskaftet (cuffen) og skallet (skaftet) på støvelen. Dette designet er utviklet for å oppnå bedre ytelse, lavere vekt og økt responsivitet.

  • "2-piece": Dette refererer til at støvelen er konstruert i to separate deler - en cuff (mansjett) og et skall (skaft). Denne todelte designen gir muligheten til å justere og tilpasse hver del uavhengig av hverandre, noe som kan bidra til å oppnå en bedre passform og komfort for skiløperen.
  • "Ultralight": Dette indikerer at materialene som brukes i konstruksjonen av støvelen er lette og veier lite. Dette er gunstig fordi det reduserer vekten på støvelen generelt, noe som kan bidra til å redusere tretthet og øke manøvrerbarheten på fjellet.
  • "Overlap design": Dette refererer til måten mansjetten og skallet overlapper hverandre. I en overlappdesign legges mansjetten delvis over skallet og låses deretter på plass, noe som gir bedre støtte og kraftoverføring når du kjører ski.

Samlet sett indikerer "New 2-piece ultralight overlap design" at Roxa har implementert en ny og avansert konstruksjonsmetode i sine alpinstøvler. Dette designet fokuserer på å kombinere lav vekt med god støtte og responsivitet for å gi skiløpere en best mulig opplevelse på fjellet.

Women's specific cuff
Designet av skaftet (cuffen) på støvelen, som er spesifikt tilpasset kvinners anatomi og behov. Dette betyr at cuffs i kvinners støvler er formet og konstruert for å passe bedre til kvinners ben, ankler og legger.

Typiske egenskaper ved en women's specific cuff inkluderer:

  • Lavere høyde: Kvinnelige skiløpere har ofte kortere legger og lavere ankler enn menn, så cuffs designet for kvinner vil være litt kortere for å gi bedre passform og komfort.
  • Smalere profil: Kvinner har generelt sett smalere ankler og legger sammenlignet med menn, så cuffs for kvinner vil ha en smalere profil for å gi en mer nøyaktig passform og bedre støtte.
  • Formtilpassede egenskaper: Formen og kurvene på cuffs for kvinner kan være tilpasset kvinnelig anatomi for å gi bedre støtte og komfort, spesielt rundt området for legg og ankler.

Denne tilpasningen til kvinner er ment å gi en mer behagelig og effektiv opplevelse på fjellet, samtidig som den sikrer optimal ytelse og støtte gjennom hele skituren.

Ultralon Liner
Et spesifikt skummateriale som brukes i konstruksjonen av Roxa alpinstøvler. Ultralon foam er en type skum laget av et materiale kalt Ethylene-vinyl acetate (EVA), som er kjent for sin lette vekt, støtdempende egenskaper og holdbarhet. Dette materialet er ofte brukt i sportsutstyr og sko på grunn av sine gode egenskaper.

Når Ultralon foam brukes i alpinstøvler, kan det bidra til å gi ekstra demping og komfort, spesielt rundt områder som ankelen og leggen. Det lette og fleksible materialet bidrar til å redusere vekten på støvelen samtidig som det gir god støtte og respons. Dette kan resultere i en mer behagelig og responsiv skiopplevelse, og det kan bidra til å redusere tretthet i føttene og bena under lange dager på fjellet.

Generelt sett brukes Ultralon foam i ulike deler av støvelen, inkludert innerfôret og polstringen, for å gi en balanse mellom komfort, ytelse og holdbarhet. Det bidrar også til å tilpasse seg individuelle fotformer og gi en mer skreddersydd passform.

C.A.C. ADJUSTABLE CUFF
Står for "Calf Adaptation Construction - Adjustable Cuff" på engelsk. Dette er en funksjon som finnes i visse modeller av Roxa alpinstøvler, og det refererer til en spesiell design av mansjetten (cuffen) på støvelen.

Denne funksjonen gir muligheten til å justere mansjetten for å tilpasse seg forskjellige størrelser på leggen og ankelen. Dette gjør at skiløpere kan finjustere passformen for å oppnå optimal komfort og støtte. For eksempel kan en skiløper med en litt bredere legg eller en høyere ankel justere mansjetten for å gi mer plass og redusere trykkpunkter.

C.A.C. ADJ CUFF bidrar til å øke støvelens allsidighet og tilpasningsevne, slik at den kan passe til et bredere spekter av fotformer og størrelser. Dette kan være spesielt nyttig for skiløpere med uvanlige fotproporsjoner eller de som opplever ubehag med standardstøvler. Justeringsmuligheten gjør det også lettere å oppnå en mer skreddersydd passform, som kan forbedre både komfort og ytelse på fjellet.

102-104 BIOFIT LAST
En spesifikk lest som brukes i designen av støvlene. Lesten angir bredden på støvelen på sitt bredeste punkt, målt i millimeter. I dette tilfellet har støvlene en bredde på 102 millimeter ved anklene og 104 millimeter ved forfoten.

En bredere leste som denne kan være egnet for skiløpere med bredere føtter eller de som foretrekker en mer romslig passform. Det gir mer plass og komfort til føttene, spesielt for skiløpere som opplever ubehag eller trykkpunkter i smalere støvler.

BIOFIT-aspektet indikerer også at lesten er ergonomisk utformet for å passe til fotens naturlige form og bevegelser. Dette kan bidra til å forbedre passformen og komforten, samtidig som det gir god støtte og respons under skikjøring.

Samlet sett gir 102-104 BIOFIT LAST i Roxa alpinstøvler skiløpere med bredere føtter eller de som ønsker en romsligere passform, en komfortabel og støttende støvelopplevelse.

GripWalk
Er en spesifikk sålesystemstandard som brukes i alpin- og fjellstøvler. Denne standarden er designet for å gi bedre gåfunksjoner og stabilitet når man går utenfor skiene, for eksempel når man går mellom parkeringsplassen og skianlegget, eller når man navigerer i fjellområder uten skiene på.

GripWalk-såler har vanligvis en spesiell sålemønsterdesign som gir bedre trekkraft på forskjellige overflater, inkludert snø, is, grus og asfalt. Dette mønsteret er utformet for å forbedre skiløperens grep og sikkerhet når de går utenfor løypene eller på ujevnt terreng.

En annen fordel med GripWalk-såler er at de er kompatible med et bredt utvalg av bindingsystemer, inkludert tradisjonelle alpinbindinger og spesifikke GripWalk-kompatible bindinger. Dette gir skiløperne fleksibilitet til å velge bindingsystemet som passer best for deres behov og preferanser.

GripWalk-såler blir stadig mer populære blant skiløpere på grunn av deres forbedrede gåfunksjoner og allsidighet. Roxa alpinstøvler som er utstyrt med GripWalk-såler, tilbyr dermed skiløpere bedre kontroll, stabilitet og komfort både på og utenfor løypene.

STØRRELSESGUIDE

ADULTS SIZE CONVERSION
EUROPE 35 36 36 ½ 37 38 38 ½ 39 40 40 ½ 41 42 42 ½ 43 44 44 ½ 45 45 ½ 46 47 47 ½ 48 48 ½
UK 3 3 ½ 4 4 ½ 5 5 ½ 6 6 ½ 7 7 ½ 8 8 ½ 9 9 ½ 10 10 ½ 11 11 ½ 12 12 ½ 13 13 ½
USA MAN 4 4 ½ 5 5 ½ 6 6 ½ 7 7 ½ 8 ½ 8 ½ 9 9 ½ 10 10 ½ 11 11 ½ 12 12 ½ 13 13 ½ 14 14 ½
USA WOMAN 5 5 ½ 6 6 ½ 7 7 ½ 8 8 ½ 9 9 ½ 10 10 ½ 11 11 ½ 12 12 ½ 13 13 ½ 14 14 ½ 15 15 ½
MONDO POINT 22 22.5 23 23.5 24 24.5 25 25.5 26 26.5 27 27.5 28 28.5 29 29.5 30 30.5 31 31.5 32 32.5
BOOT SOLE LENGTH
RX TOUR 269 269 279 279 289 289 299 299 309 309 319 319 329 329
RX TOUR W 259 259 259 269 269 279 279 289 289 299 299
RX CARB. 259 259 269 269 279 279 289 289 299 299 309 309
R3 280 280 290 290 300 300 310 310 320 320 330 330 340 340
R3 W 262 262 270 270 280 280 290 290 300 300 310 310
TRINITY 262 262 270 270 280 280 290 290 300 300 310 310
ELEMENT 280 280 290 290 300 300 310 310 320 320 330 330 340 340
ELEM. 90 275 275 275 288 288 288 302 302 302 315 315 315 330 330 330 345 345
R3 S 280 280 290 290 300 300 310 310 320 320 330 330 340 340
R/FIT 280 290 300 310 320 330 340 360 360 360
R/FIT W 262 270 280 290 300
R/FIT HIKE 280 290 300 310 320 330 340 360 360 360
R/FIT HIKE W 262 270 280 290 300

ROXA OG BÆREKRAFT

Roxa er et selskap som produserer alpinstøvler og skifottøy, og som en del av den utviklede verden, har de fokus på bærekraft og miljøansvar. Her er noen måter Roxa kan adressere bærekraft:

  1. Materialvalg: Roxa kan velge å bruke materialer som er mer bærekraftige og miljøvennlige i produksjonen av sine støvler. Dette kan inkludere resirkulerte materialer, plantebaserte materialer og materialer med lavere miljøpåvirkning.

  2. Produksjonsprosesser: Selskapet kan implementere produksjonsprosesser som reduserer avfall, energiforbruk og utslipp av skadelige stoffer. Dette kan inkludere bruk av fornybar energi, effektiv ressursbruk og avfallsminimering.

  3. Livssyklushensyn: Roxa kan vurdere hele livssyklusen til produktene sine, fra produksjon til avfallshåndtering. Dette kan innebære å oppmuntre til reparasjon og gjenbruk av støvler, samt å tilby resirkuleringsprogrammer for utrangerte produkter.

  4. Samfunnsansvar: Selskapet kan også ha fokus på sosial bærekraft, for eksempel ved å sikre rettferdige arbeidsforhold i produksjonsanlegg og støtte lokale samfunnsprosjekter deres produksjon påvirker.

  5. Bevisstgjøring: Roxa kan jobbe med å øke bevisstheten blant forbrukere om bærekraftige valg og hvordan de kan redusere miljøpåvirkningen av sine egne skiaktiviteter, for eksempel ved å velge produkter laget av miljøvennlige materialer og ved å praktisere sporrensking og andre bærekraftige skivettregler.

Gjennom slike tiltak kan Roxa bidra til å redusere sin miljøpåvirkning og fremme bærekraft innenfor skiindustrien.